SDP:n ansiosta saamme nauttia monista arkeen liittyvistä eduista, kuten peruskoulusta, kahdeksantuntisesta työpäivästä, lomista ja koko kansalle lankeavista terveyspalveluista. Viimeinen, jo kuopattu, etu lienee toimiva omalääkärisysteemi. Tuon kuvion loi Aki Linden, mies, jolta löytyy toimiva ratkaisu hapuilevaan sotesähläykseen. Aki Linden saanee tulevissa vaaleissa äänivyöryn ja mikäli suotuisasti käy, hän nousee ministeriksi alalla, jolla hän voi pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan.


Aki Linden on hyvä esimerkki kansaedustajaehdokkaasta, jonka ei tarvitse puhua populistisesti desimaaleista, hänen puolesta puhuvat miehen meriitit. Näihin desimaalivouhottajiin tulisi suhtautua muutenkin varauksella, sillä vanhusten hoidossa tarpeen sanelee yksittäisten asiakkaiden hoitotarve. Luulisi kaikille olevan selvää, että desimaalipohjainen ratkaisu ei riitä kaikille ikäihmisille ja toisille heistä se ylittää tarpeen. Desimaaleihin nojaava keskivertoratkaisu osoittaa ainoastaan sen kannattajien kiiman pysyä vallassa ja tietenkin se kertoo myös pyrkyreiden asiaan perehtymättömyydestä. Vähän samanlaiselta tuntuisi poliittinen päätös, jossa määrättäisiin autojen öljyvaihdon määräksi kaikille autoille viisi litraa öljyä - se on Scanialle liian vähän, Nissan Micralle liikaa ja Warrelle koko operaatio on turha!

Meidän tulee varoa valitsemasta umpipöljiä tyyppejä eduskuntaan. Samoin meidän tulee varoa vallanhaluisia ja sitäkin itsekkäämpiä päättäjiä, ketkä sylkevät vaaliestradilla kauniita sanoja kuin kani papanoita. Muistakaa kuinka Sanna Marin äänesti ja miten hän puhuu nyt päinvastaista. Vakka-Suomessa demarit vei Laitilassa lapsilta koulun ja nyt he puhuvat vanhusten puolesta. Varoitus äänestäjille ettei käy kuten aiemmin Uudessakaupungissa: Demarit julisti vaalipaatoksessaan puolustavansa julkisia palveluja ja vaalien jälkeen puolue istutti hallitukseen vanhuspalveluita tarjoavan pörssiyhtiön johtajan. Eikä Uudessakaupungissa ei tarkastuslautakunnanpuheenjohtaja, valtuustonpuheenjohtaja tai yksikään valtuutettu ole puuttunut vanhustenhoidon ongelmiin saati tarttunut tukemaan asiaan liittynyttä valtuustoaloitetta. Kun äänestät, valitse tarkasti ja seuraa puheiden ja vaalikoneen sijasta ehdokkaiden tekoja - tämä suositus koskee muitakin kuin demareita!