Koko rupeama alkoi valtuustoryhmien puheenvuoroilla. Eikä niissä ollut mitään ihmeellistä ellei oteta huomioon Keskustan rohkean realistisia toteamisia kaupungin asioiden hoidosta. Nummi piti oman ryhmänsä ryhmäpuheen ja hehkutti positiivisuuden merkitystä ja toi pesäeroa meihin muihin paikalla olleeseen neljään persuun. Rake taasen toi esiin hieman kriittisempää suhtautumista siihen tyyliin, jolla kaupunkia hoidetaan.

Ryhmien esiintymisten jälkeen hallituksenpuheenjohtaja näytti jälleen kerran, ettei ole niin oikeaa paikkaa, jottei hän olisi sielläkin väärä mies väärässä paikassa. Hän ei muminassaan puuttunut mihinkään muuhun kuin siihen, että kaupungissamme on kaksi persuryhmää. Ei sanaakaan taloudesta eikä mistään muustakaan. Eikö kaupungintalous kiinnosta pätkääkään hallituksenpuheenjohtajaa ja kuuluuko hänelle jonkin puolueen sisäiset asiat? Tätä ihmettelivät kaikkien paikalla olleiden puolueiden jäsenet! TÄSTÄ LISÄÄ RAKEN BLOGISSA!

Hallituksen puheenjohtajan outo pulputus mykisti valtuuston ja niinpä yhtään puheenvuoroa ei käytetty! Hämmästelevät valtuutetut vääntyivät valtuustosalista ihmettelemään tapahtunutta. Vaan täälläpä odotti toinen yllätys. Kaupunginjohtaja syytti yhtä valtuutettua hänen erottamiseen tähtäävän nimilistan keräämisestä. Tietenkin syyttely tapahtui, tuttuun tyyliin, selän takana sympatiaa itkien. Voinpa todeta että kaupunginjohta itki aivan turhaan ja vain vainoharhaisuuttaan! Kun katsotaan näitä molempia tapahtumia, ei voi kuin ihmetellä sitä, miten moiset tyypit saavat vieläkin vastata, saavuttamallaan tasolla, 16 000 ihmisen rahojen käytöstä ja palveluista!

Juuri noista tyypeistä johtuen ja heidän ansionsa sekä osaamisen tuntien äänestin Demarien mukana 0,25% veronkorotuksen puolesta. Se olisi tietänyt 600 000€ lisää rahaa kaupungin kassaan ja estänyt osaltaan heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten palveluiden karsimisen lomatuksilla. Maksajina olisi ollut joku parempiosainenkin. Olin kahden vaiheilla, kuten Rainerkin. Hän hyvin perustellen kääntyi kannattamaan nykyistä veroprosenttia!

Postiivisinta tässä kokouksessa ja tulevissa lienee se, että tapahtuma taltioitiin ja sen pääsee näkemään Aluesanomien nettisivuilta päivän viiveellä! Eikä tämä maksa kaupungille mitään niin kuin aikaisemmin esitetty vaihtoehto! Enää lehti ei voi kirjoittaa mitä tahansa, kun sen rustaukset voidaan tarkistaa! KÄYKÄÄPÄ RAKEN BLOGISSA, SIELLÄ LISÄÄ!

                               NÄITÄHÄN MEILLÄ PIISAA,, JOPA KAKSITTAIN: