Itselläni on takana reilun 20 vuoden toimittajan työ. Tuona aikana olen toiminut niin perinteisessä kuin sähköisten viestimien palveluksessa. Olen saanut palkkaa niin Yleltä, suurilta maakuntalehdiltä, pienemmistä julkaisuista ja poliittistatukea nauttivilta julkaisuilta.

   Itse tulkitsin poliittisin perustein tuetut lehdet puolueellisiksi. Ne kertoivat osan totuuutta tai totuuden sen toistapuolta korostaen. Ne saivat valtion tukea toiminnalleen. Ilman tätätä tukea ja siitä huolimatta ko. julkaisut ovat vähentyneet tai poistuneet kokonaan. Syy oli yksinkertainen, ihmisiä ei kiinnostanut väritetty totuus ja järjestöuutiset!

   Tuolloin em. julkaisujen toiminta oli reilua, koska lehdissä luki selkeästi, minkä ajatussuunnan totuutta se markkinoi. Meillä Uudessakaupungissa ei ole ensimmäistäkään poliittista tukea nauttivaa tiedonvälittäjää. Yksikään julkaisuistamme ei myöskään ilmoittaudu sitoutuneeksi! Tämä tarkoittaa tiedotusvälineidemme olevan sitoutumattomia eli tasapuolisia uutisoinnin ja sisällön suhteen! Onko näin?

   Kehuin paikallista nettilehteä ja se on toiminut mielestäni hienosti. Tuntuu ikävältä, kun nettilehdessä hehkutetaan miltei nuoleskellen määrätyn ajatussuunnan ihmisiä. Toivottavasti suhtautuminen on jatkossa tasapuolista ja Kokoomus, Keskusta sekä  Sosialidemokraatit saavat yhtä miellyttävää kohtelua....anteeksi, unohdin Kristilliset.

   Tuntuu vain oudolta moinen mielistely mutta, mikäli mielistelet kaikkea, kannattaa muistaa gruusialaisen valtiomiehen legendaarinen lausahdus: Jos vuolet itsesi kaikkien mielen mukaiseksi, vuolet itsesi olemattomiin! Tuo valtiomies oli muuten Stalin!

  Reiluutta ja räväkkyyttä - kiitos!