Äänestystulos saavutetaan ilkeillä vippaskonsteilla. Tiukan paikan tullen jopa totuudesta äänestetään. Valtaeliitti uhkailee, solvaa ja vähättelee heidän hirmuvaltaansa vastaan nousseita oikeamielisiä. Jopa väkivallan käyttö on sallittua kokouksissa, jotta vapauden sävelet vaimenisivat. He ovat vallassa ja he haluavat vallan palvelevan heitä. Hei ja heidän asepukuiset ystävänsä hallitsevat.

 Jos et vieläkään hiljene, usuttaa valtaeliitti poliisin kimppuusi tai sinut poliisin juttusille. He ovat valtansa sokaisemia, valta on heitä varten eikä kukaan ei saa uhata heitä. Heidän päätöksistään ei saa edes kysyä, sillä sekin on hyökkäys tätä säälimätöntä tyranniaa vastaan. Uhkaillen, solvaten, vähätellen, väkivaltaa kylväen he tuhoavat kansan äänen. Kansa ei saa tietää totuutta. Jos se tietää totuuden, alkaa vallankumous ja Valko-Venäjä kaatuu!

 Tuosta tulikin mieleeni Uusikaupunki ja sen avoin hallinto ja hallinnon puolustajat, ketkä vihaavat avoimuuden vaatijoita ja sen härkäpäisiä käyttäjiä. Jos esität selkeää virallista faktaa jopa pöytäkirjan osia, saat määrätyt tahot silmillesi. Nämä pitävät totuutta kauhistuttavana asiana, josta täytyy ehdottomasti vaieta.

 

 Totuudesta ei saa kirjoittaa eikä puhua! Seurauksena ovat solvaukset, henkilökohtaisuuksin menot ja totutun alhaisen käytöksen maksimointi! Sinuun kohdistetaan jopa väkivaltainen hyökkäys kesken luottamustehtävän hoidon, jos edes epäilet esitettyä asiaa. Miksi totuus kammoksuttaa joitakin? Miksei totuudesta voi kirjoittaa? Miksi avoimuus on vain korusana ilman mitään merkitystä?

 Kuka on vastuussa, jos paras ei olekaan paras? Kuka on vastuussa, jos edullinen onkin kallein? Voiko tehtyä virhettä korjata? Ja jos ei voi korjata, niin miksi sitä ei voi korjata? Jos jokin asia on päätetty, onko asia lopullisesti niin? Jossain muualla murhaajakin vapautetaan, kun hänet on todettu syyttömäksi. Miksei meillä voi korjata tehtyjä virheitä?

                                          POHDITTAVAA