Jos erehdyt kertomaan totuuden kaupungin toiminnan tasosta tai ehdotat muutoksia kylämme onnettomasti sujuneelle toiminnalle, syntyykö tästä rakentavaa keskustelua? Eipä synny, rakentava keskustelu tyssää: ite oot, katso peiliin, kyllä olet katkera ja valehtelija hokemiin. Lopulta kaikki, ketkä esittävät vaihtoehtoja nykyiselle tumpeloinnille, haukutaan henkilökohtaisuuksiin saakka!

 Miksei meillä voi olla rakentavaa keskustelua ja ketä se vahingoittaa, jos esiin tuodaan parempia malleja kaupunkilaisten parhaaksi? Eihän mitään saada kuntoon fraaseja hokemalla ja yhteen kadotuksen malliin nojaamalla! Onko neljän rehtorin ja arkitehdin saamat huomatukset hyvä yleiskuva siitä, mihin kaupungissamme  innovatiivisuus ja ajatteleminen johtaa? Eikö täällä saa ajatella kuin yhdellä tavalla ja kuka määrää taas sen, mikä tämä hyväksytty ajatusmalli on?

  Minä olen useissa asioissa erimieltä esim. Raken, Juha Aaltosen ja Matti Ankelon kanssa. Ei tämä suinkaan tarkoita sitä, että haluaisin heille pahaa, olisin heille katkera tai edes pitäisin heitä luomakunnan onnettomimpina otuksina. Jos ihmiset ovat sinut itsensä kanssa, he pystyvät keskustelemaan ja elämään erimieltä olevien lajitovereiden ja heidän lemmikkiensä kanssa.

  Mielestäni erimieltä ollessasi huomaat toisen läsnäeläjän ja oman tasosi ihmisenä. Tuolloin näet sen kuka pystyy erottamaan asiat toisistaan ja huomaamaan myös sen, että ensisijaisesti olemme ihmisiä, jotka tuntevat ja toimivat kukin tavallaan. Meidän täytyy rohkaista näitä vaikenevia veikkoja ja veikottaria toimimaan kuten ihmiset toimivat eli sanomaan mielipiteensä ja ottamaan muiden mielipiteet vastaan!

  Minua syytetään julkisuuden hausta ja öykkäröinnistä. En ole pahemmin kirjoitellut lehtiin tai tunkenut itseäni tilaisuuksiin. Minun mielipiteisiini tai esittämiini faktoihin ei kukaan törmää sattumalta. Valtuustossa sanon, mitä aiheelliseksi näen; Loput on täällä plogissa, jonne täytyy varta vasten tulla. En siis halua julkisuutta vaan keskustelua ja erilaisia mielipiteitä sekä luovaa, vapaata ajatustenvaihtoa!

  Jos tiedätte jonkun valehtelevan, niin esittäkää faktoja tietonne tueksi. Älkää menö henkilökohtaisuuksiin tai hokeko talvisodan hengestä, uki puolueesta tai peiliin katsomisesta. Onneksi tuota viimeistä kulunutta fraasia käyttää vain neljä valtuutettua, joten siitä ollaan pääsemässä irti!

  Kohta alkaa syksy, silloin nähdään ketkä ovat maanneet auringossa ja ketkä taasen tarkentaneet tietojaan sekä etsineet ratkaisuja Ukikatastrofin välttämiseksi! Se on varmaa, että tälläinen hyssyttele, mitä ollaan harrastettu, saa loppua. Kaupunkimme imagon eteen on taisteltava ja silloin täytyy huutaa kun normaali puhe ei näytä auttavan! Nautittavaa loppukesää!

                         EIPÄ AINA ONNISTU MUUTKAAN: