Viime valtuustonistunnon surullisena antina voidaan pitää sitä, että tämä valtuusto ei kykene pistämään kaupungintaloutta kuntoon. Ryhmäpuheet olivat samaa hyminää kuin viime vuona. Ainoastaan Demarien ryhmäpuheenvuorossa vaadittiin uutta johtajuutta. Mutta sitäkään ei kysyville takennettu oliko kyseessä todellinen muutos eli peräti johtajien vaihto vai pelkkä sanahelinä?

  Yksittäisistä valtuutetuista kannattaa mainita Juha Aaltosen, Mauri Konnun, Tarmo Kankaan ja Harto Forssin puheet. Ne sisälsivät kritiikkiä, selkeitä kysymyksiä säästöjen toteutumisesta tai vaatimuksia säästöideoista. Mutta valtuuston enemmistö tulee pitämään huolen siitä, että mitään konkrettisia säästöjä ei tule löytymään.

  Tilaisuuden loppupuolella koojii vahvisti kamreerin toteamuksen siitä, että sosiaalipuolemme käyttää palvelujen tuottamiseen 7% enemmän rahaa kuin verrokkikunnat. Tämä siitäkin huolimatta, että uusikaupunkilaiset ovat terveempiä kuin verrokkikuntien asukkaat. Tältä pohjalta johtava virkamies ohjasi luottamusmiehiä etsimään säästöjä. Tämä tarkoittanee sitä, että että virkakuntamme ei kykene operoimaan niin, että se löytäisi merkittäviä ja toimivia säästöehdotuksia.

  Luottamusmiesten on puututtava kaupungin operatiiviiseen toimintaan, jotta saisimme säästöjä?: Sitähän koojiin lausunto tarkoittaa. Hän ei siis kykene vaatimaan alaisiltaan taloutemme tasapainottamista. No entäpä koojiin esimies, kykeneekö hän lyömään nyrkkiä pöytään ja vaatimalla vaatimaan säästöesityksiä? Viime valtuustonkokous osoitti, ettei siltä suunnalta ole odotettavista pienintäkään auktoriteettiä vain: krooh zzzzz.... Siispä, aivan kuten Demarit toteaa, tarvitsemme uutta johtajuutta!

                                     NÄINKÖ HALLITAAN? NÄINKÖ KÄY?