Vain yksi ukilainen tietää, että vaalien alla yritin toimia siten, jotten pääsisi valtuustoon. Syy oli hyvin raadollinen eli hyvä työpaikka Turun suunnalla. Olisin mielelläni jättänyt politikoinnin neljän vuoden lautakuntatyöhön, homman puuduttavuus ja puisevuus muistutti puistatuksen aatelilta. Saadessani kesällä tietooni, jotta Birgitta Runola, Jarmo Zegeroos ja Mikko Siivonen eivät asettuisi ehdolle, sinetöin ja julkaisin minäkin oman päätökseni: JÄÄN POIS NÄISTÄ TOUHUISTA.

  Kesä kääntyi syksyksi ja kohdallani sattui ikävä asia, hinnoittelin itseni pihalle em. tarjotusta työstä. Vielä tämä ei saanut mieltäni kääntymään politiikalle myönteiseksi. Tarvittiin toinen ikävä asia, nyt kaupungin suunnalta, tämä juttu pilasi syksyni suunnitelmat saaden sappeni kiehumaan ja soittamaan Aare Lahtoselle. Sanoin olevani mukana PerusSuomalaisten listalla, mikäli tilaa löytyy. Hän hyväksyi minut ehdokkaaksi, kuten myös puolue. Kaikki tapahtui juuri ehdokasasttelun takarajalla.

  Vierähti pari päivää ja tarjottu työpaikka rävähti eteeni uudellen. He olivat kiinnostuneita minusta ja hyväksyivät ehtoni. Selitin tilanteen vaalien suhteen, lupautuen vetämään nimeni työsopimukseen, jos en menisi läpi. En tehnyt ns. vaalityötä lainkaan, siis pyörinyt turuilla ja toreilla; julkaisin ainoastaan kolme henkilökohtaista mainosta sekä Rainer Tähtisen kanssa sovitut yhteismainokset. Lisäksi tapasin julkisesti, vaalimenestystäni ajatellen, mahdollisimman negatiivista henkilöä. Kun satuimme istumaan ko. "hirviön" kanssa ravintolassa, saapastelivat paikalliset Leijonat ohitsemme. Jälkeen päin eräs leijonnista tokaisi minulle kiukkuiseksesti seuralaisestani: "Nyt Dracula on löytänyt itselleen sopivan tyttöystävän. Minä en ainakaan sinua äänestä!"

  Olin varma, että en pääse läpi ja vilpittömästi onnellinen siitä. Kuitenkin ,kun tuli vaaliyö ja huomasin mieleni kääntyneen sekä hingun valtuustoon voittaneen. Ehkäpä Leijona-Kaveri ei äänestänyt minua, mutta kiitos Teille ketkä sen teitte! Yritän rehellisesti ajaa lasten, vanhusten sekä sairaiden asiaa. Nimittäin, jos heidän asiansa ovat kunnossa, menee meillä kaikilla riittävän hyvin!