Jos ongelman ainoa ratkaisu on selän kääntäminen ongelmalle, ei ongelmaa saada poistettua. Meillä on vallassa selän kääntäjät ja selitykseen uskojat. Kuinka käy, jos heille lyödään eteen vaihtoehtoja? Sormi menee suuhun, kun on totuttu USKOMAAN yhteen totuuteen ja tekemään päätöksiä uskon varassa.

Jos saamme, uuden kaupunginjohtajan myötä, avoimmuutta ja vaihtoehtoja tarjoavan valmistelun, tarvitsemme myös uudet päättäjät. Ei vanhat koirat opi enää ehtoo puolella uusia temppuja kuten esim. lukemaan esityslistoja. Eihän niitä ole tarvinut lukeakaan, kun on tarjolla on ollut vain yksi vaihtoehto. Kuten tiedätte, niin meillä kuin Pohjois-Koreassa, nämä yhden totuuden vastustajat murskataan mediassa haukkumalla heidät väkivaltaisisiksi kiusaajiksi, yhteisön jarruiksi ja häiriköiksi.

Huvittavin esimerkki päättäjien perehtymättömyydestä asioihin on koulujen oppimis- ja terveystutkimus, uskon ettei siihen ole ajatuksen ja ammattilaisten avulla perehtyneet tämän kaupungin virkahenkilöjohdosta ja luottmushenkilöistä ketkään muut kuin Inkeri Parviainen ja minä. Enkä usko ikäviin talouslukuihinkaan monienkaan perehtyvän.

Meidän kaupunki ei tarvitse mitään eeloppeja. Sijaintimme on niin hyvä, että voitamme ongelmamme todella helposti. Me olemme paikkakunta, joka on sijainniltaan sellainen ettei tänne tarvitse tulla. Täältä mennään ulkomaille ja täältä tullaan Suomeen. Ainoa syy miksi tarvitsemme kovempia houkuttumia hyvän kaupunginjohtajan saamiseksi, on kaupunkimme raiskattu maine. Nyt maksamme ääliöiden valtakunnan julkisuuteen nostamista möläytyksistä ja oikeudenkäynneistä!

Torilla törmäsin hauskaan tilanteeseen, kaksi NS. KÖYHÄÄ edeustavaa NS. KÖYHEMPIEN PUOLUEEN tyyppiä ratkoivat ongelmaa niin että yli torin kantautui naisen kailotus. Oli nostettu  vuokralaisen vuokraa niin paljon, että hän oli sanonut vuokrasopimuksen irti. Ratkaisu oli: Laaditaan ilmoitus lehteen, saadaan uusi vuokralainen! Minä lähdin pohtimaan: Kummanhan puolella nämä NS. KÖYHIÄ puolustavat KÖYHIEN PUOLUEEN POLTIIKOT ovat , jos tulee äänestystilanne, missä vastakkain ovat vuokralaiset ja vuokranantajat tai köyhät ja rikkaat! No eipähän tuota tarvitse empiä, sen näkee jo valtuuston lähihistoriasta.

                       EI OLE AINA HELPPOA OMISTUSASUNNOSSAKAAN: