Koulutuslautakunnan tapahtumia markkinoidaan masinoituna häiriköintinä,  ulosmarssia on mainittu jopa kiusanteoksi ja kaupungin toimintojen sabotoinniksi! Kyse on paljon isommasta asiasta, joka ainoastaan kulminoituu koulutuslautakunnassa! Nyt demokratian ei annettu toteutua. Taas kerran sen yli marssittiin härkisti ja ylimielisesti selitellen.

  Jos kaupunkimme johdolla olisi näyttöjä osaamisesta, siihen voisi luottaakin. Tilanteen ollessa nykyinen, ei luottoa voi löytyä. Päinvastoin vippaskonstien ylimielinen viljely lisää epäluottamusta. Aloitteita pimitetään, asioita salataan, annetaan selkeästi väärää tietoa, rahaa törsätään älyttömyyksiin ja haukutan perusteettomasti esimiehiä. Ei kai tällaisen vastustaminen ole mikään ihme, sehän on  kuntalaisen edun ajamista.

  Ei edellä mainittuun tarvi ketään manipuloida tai masinoida, jokainen voi avata omat silmänsä ja ryhtyä, näkemänsä perusteella, toimimaan. Tästä täällä on kyse: sairaan kultuuriin parantamisesta ja demokratian palauttamisesta. Koulutuslautakunta oli ainoastaan jäävuoren huippu. Lehdistössä ladellut valheet eivät aiheuta muuta kuin lisää närää ja kiihdyttävät paluuta demokratiaan ja avoimuuteen, joka toimiessaan on muutakin kuin sanahelinää.

  Huippuna tässä paikallisparodiassamme on minun allekirjoittama kassakaappisopimus. Loikkaan kuulemma toiseen puolueeseen, näin persut menettävät suhteellisen hallituspaikkansa. Minä saan tämän hallituspaikan ja jätän koulutuslautakunnan. Hallitus pääsisi Rakesta ja em. lautakunta minusta. Tälläisia juttuja minulle puhutaan päin näköä. En ole moisia sopimuksia tehnyt enkä myöskään aio tehdä.

  En varmasti vedä puukkoa Rainerin selkään. Ilman häntä en olisi koko valtuustossa. Ilman Rainer Tähtistä olisin jättänyt nämä hommat jo alkuunsa . Sen verran epämielyttävästä puuhasta on kyse, jottei tätä yksin jaksaisi tai viitsisi.

   On hienointa huomata, että samallalailla ajattelevia, avoimmuuden perään kysyviä, on muissakin puolueissa. Nyt nämä tahot ovat löytäneet toisensa ja jälkeä on alkanut näkyä. Suunta on oikea ja päämäärä selkeä. Toivotaan, jotta saadaan aikaan jotain jo ennen ensi vaaleja, jottei koko kaupunkia ole uhrattu vääryyden, valheen, ylimielisyyden ja itsekkyyden alttarille kuten pienkoulumme uhrattiin!

                     ON SITÄ ISOMMATKIN SYSTEEMIT KAATUNEET: