Kaikki muistavat sen härskiyden, millä kouluverkon alasajopäätös toteutettiin. Hyvät virkamiehet uhkailivat ja manipuloivat lähipiiriään. Hyvät luottamusmiehet pettivät törkeästi puolueiden välisen sopimuksen. Tuon sopimuksen mukaan ei toisen puolueen asioihin tai henkilövalintoihin olisi saanut puuttua. Tämä kaikki oli hyvää ja uljasta, muut toimivat väärin.

 Osa pahoista valtuutetuista ei hyväksynyt yhden, huonon vaihtoehdon mallia. Nämä kelvottomat valtuutetut halusivat tutkia muitakin mahdollisuuksia. Tähän he tarvitsivat virkamiesten apua. Voi näitä raukkoja, ketkä apua antoivat: nyt heitä lyödään. Ensin heitä nöyryytettiin nuhtelulla, nyt lähtevät työt alta! Kaikki tämä vain siksi, että he vastasivat valtuutettujen kysymyksiin. Mitä heidän olisi pitänyt tehdä ollakseen sosiaalisia ja demokraattisia tai avoimia?

  Kouluverkon tuhoajat vaativat vastapuolelta unohdusta ja vippaskonstein saavutetun valtuustopäätöksen nöyrää kunnioittamista. Samalla he itse ovat vaihtaneet vääryden sapelin koston miekkaan. Kaksi rehtoria menettää työnsä! Toinen siksi ettei ole yhteistyökykyinen vaikka on käytännössä osoittanut yhteistyökykyään jo 20 vuotta. Toinen työstään poispotkittava kelpasi viideksi vuodeksi rehtorin virkaan, nyt hänet pistetään mäkeen koko kaupungista.

  Jäkimmäinen ex-rehtori saa lähteä, hänelle ei, etsinnöistä huolimatta,  löydy töitä tästä kaupungista. Viisi vuotta häneen luotettiin rehtorintittelin arvoisesti. Nyt sairaanhoitajatkin ovat häntä pätevämpiä opettajia. Kaikkein pöyrityttävintä on se, että ex-retorin poispotkiminen tulee maksamaan kaupungillemme kymmeniätuhansia euroja! Virkamieskihot ovat valmiita uraamaan veroeoroja, kunhan saavat pitää temmellyskenttänsä itsellään.

  Onko tämä sosiaalista ja demokraattista tai avointa hallintoa? Näinkö virkamiehiämme kannustetaan kehittämään kaupunkia? Näinkö avoimesti Uki innovoidaan nousuun? Onko tämä 2000-luvun avointa meininkiä? Voiko tällainen tyyli jatkua edes täällä? Näinkö koko kouluverkkouudistuksen ainoa tarkoitus oli taata muutamalle reppanalle muhkea palkankorotus?

                           TULI PAIKALLE YKSI SARVIPÄINEN