Virkamiehet saavat minun puolestani touhuta rauhassa. En jahtaa tai vainoa heitä. Kahta lukuun ottamatta saan heiltä vastauksia kysymyksiini. Mitä sivistyspalvelujohtajaan tulee, hän vieläpä vastaa huomattavan kovalla äänellä. Jostain syystä vuosien varrella hänen ja minun välinen keskustelukultturi on kasvanut äänekkääksi, mutta suoraksi.

   Pidän sitä vain hyvänä, että asiat voi sanoa toiselle suoraan. Vielä parempana pidän sitä, että tiedän saavani häneltä suoran vastauksen. En usko meidän hätkähtävän toistemme juttua tai tyyliä. Viisi vuotta olemme yhdessä rakentaneet parempaa Uuttakaupunkia.  Toivottavasti olemme ääntähitaampia eli ensin tuli huuto ja sitten hyvä  tulos!

    Muutamat täkäläiset vaikuttajat tietävät, että yritin kesällä pystyttää kuppikuntaa, johon kuuluisi mahdollisimman erilaisia näkökantoja edustavia ja ajattelevia ihmisiä. Halusin erilaisten ihmisten pääsevän toistensa juttusille saunan lauteilla, oluen ja hyvän olon ympäröimänä. Tuolloin nämä ihmiset olisivat saaneet jutella vapaasti keskenään ja ajan kanssa kasvaa kavereiksi. Tavattiinkin kerran, ikävä vaan, että muutama puuttui porukasta. Budjetin jälkeen kokoonnumme uudella yrityksellä.

    Uskon luonnolisen kanssakäymisen yhdistävän ihmisiä. Siksi olen ehdottanut valtuustoryhmien välisiä koripallo-, sähly- ja curlingsarjoja. Kaikkien kanssa olen valmis keskustelemaan, kynnyksiä ei ole mihinkään suuntaan.