Uudenkaupungin elinkeinopolittisetponnistukset ovat, julkisen sanan mukaan, onnistuneet loistavasti. Väitetään työpaikkaomavaraisuutemme kestävän vertailun menestyjien, nopeasti kasvavien kaupunkien, sarjassa. Teollisuustiloja ei kuulemma loju tyhjillään ja uusia rakennetaan. Jos em. väittävät pitävät paikkansa, miksi kaupunkimme asukasluku vuosivuodelta vähenee ja miksi väestön ikärakenne muttuu hälyttävästi?

   Kaupunki hakkaa ja on hakannut vuosittain miljoonia euroja erilaisin sitoumuksin ja sijoituksin elinkeinopolitiikkaan. Tämä ei näy,  kuten sen soisi näkyvän eli väestön ja verotulojen kasvuna. Päinvastoin varat senkun vähenevät, niistä on niin kova pula, jotta peruspalvelumme ovat uhattuina. Ainoa sektori, missä rahaa piisaa pöyhittäväksi asti on tekninenpuoli.

   Olemmeko hakanneet rahaa vieraisiin yrityksiin, joissa työskentelee vieraspaikkakuntalaisia. Näinhän on pakko olla, mikäli hallien myötä tulee työpaikkoja, mutta silti kaupunkimme väkiluku ei kasva.

   Pitäisiköhän jonkun alkaa markkinoida kaupunkiamme heille, ketkä tulevat  muualta Uutenkaupunkiin töihin? Tyhjiä ja kilpailukykyisen edullisia asuntoja löytyy riittämiin. Vai onko säästövimmamme kuristanut ja kuristamassa peruspalvelujamme niin voimakkaasti, ettei kukaan uskalla muuttaa tänne?

   Olisikohan pohtimisen paikka markkinoinnin suhteen? Ei uskoisi olevan vaikeaa saada, täällä töissäkäyvää, työntekijää muuttamaan näin dynaamiseen ja aktiiviseen kaupunkiin! Vai onko täällä edes ketään ko. asiasta vastaa henkilöä?