Luottamushenkilöt ovat tehneet menneinä vuosina pääsääntöisesti virkamiesvalmisteluumme perustuvia päätöksiä. Näille päätöksille esitetyt aihtoehdot on torpattu tylysti. Ne on joko haudattu esittelijöiden pinoihin tai, toisena ääripäänä, nostettu tutkintapyyntöjen jatkeena julkisuuteen. Historia kuitenkin osoittaa, etteivät nämä ns. torpatut vaihtoehdot olisi voineet olla ainakaan toteutettuja päätöksiä huonompia.

Onneksemme osa kaupungin virkakunnasta on  vaihtunut, joten voimme aloittaa viimeinkin uuden paremman totuuteen perustuvan Uudenkaupungin rakentamisen. Onnistummeko nykyisellä virkahenkilöpohjalla kääntäämän kaupunkimme kurssin kohti menestyksen satamaa vai onko komentosilta tyhjennettävä kaikesta vanhasta väestä?

Komentosillalta katseltaessa näemme monta karia mihin laiva on kolahtanut. On onnetonta kouluverkkouudistusta, tontonmäkiä, huuhaaelinkeinopolitiikkaa, kavereiden posketonta hyysäämistä, vuokrasopimusten laiminlyöntiä, omaisuuden pakkomyyntiä, korotettuja veroja, alasajettuja palveluita, turhia ulkomaan ja kotimaan matkoja, pankkileikkiä kaupunkilaisten piikkiin. Monet ovat karit, mihin olemme laivamme kolhineet. Kuin ihmeen kaupalla ja mustin valhein olemme pitäneet matkustajat hiljaisina ja pysyneet pinnalla, vaikka olemme ajaneet karilta karille.

Nyt näyttää kuitenken siltä, että ajaudumme karilta koskeen. Tuon kosken imu on tuntunut jo vuosia, mutta ongelmia väistellessä ei komentosillalta ole nähty/ymmärretty karilta koskea eli muuttotappiota. Osa laivan matkustajista on poistunut ja lähtenyt uimalla ja pelastusvenein etsimään turvallisempaa laadukasta alusta, jonka komentosillalla on osaavaa väkeä. He ovat nähneet totuuden vaikka komentosillaltamme on viestetetty: HYVIN MENEE, OTTAKAA LISÄÄÄ MAKKARAA, KURSSIMME PAREMPI KUIN MUILLA!

Laivassa hätkähdettiin todellisuuteen, kun kapteeni jätti laivan ja vaihtoi tukevaan hyväässä kunossa olevaan laivaan. Riittikö tämä vai täytyykö meidän vaihtaa myös jäljellejääneet komentosillan tyypit, ketkä olivat ohjaamasa alustamme karilta karille kohti koskea?