Valtuusto teki yksimielisen päätöksen ettei paljon elämää nähneitä kaupunkilaisia luovuteta pörssiyhtiöiden hoidettavaksi. Tuolloin käytettiin paljon tunteikkaita puheenvuoroja, joissa hehkutettiin ikähmisten ansaitsevan laadukasta kohtelua. Muutama poliittinen ilmansuunta oli valtuustossa hiljaa. He eivät silloin puhuneet talvisodan hengestä tai yksimielisestä Ukipuolueesta. Silti syntyi yksimielinen päätös: VANHUKSIAMME EI ANNETA PÖRSSIYHTIÖIDEN KÄSIIN!

Kuitenkin juuri nyt yksi "hoivalaitos" nousee Lidlin likelle ja valmistuukin ihan eri vauhdilla, millä etanolitehdas varmistuu. Myös valoristeykseen, ristikkäin uimahallin kanssa, on kaavailuissa vastaavanlainen "hoivatalo". On käsittämätöntä, että kukaan ei tiedä asiasta mitään. Tänne on vain tultu rakentamaan kyseisiä laitoksia, ilman pienintäkään hajua siitä, mistä niiden asukkaat tulevat.

Kun hiukan muistelemme Uudessakaupungissa tapahtunutta väärien tietojen jakamisen ja katteettomien lupausten antamisen lähihistoriaa, voimme epäillä niitä tahoja, ketkä kenties ovat sopineet jotain ja mahdollisesti paljonkin valmistuvien rakennusten tulevien omistajien kanssa. Muistakaa, ketkä lupasivat esim., että pieniä kouluja ei lopeteta, vaan lapsia tulee siirtää vaikka keskustasta kyläkouluihin tai ketkä lupasivat ettei opettajia lomauteta.

Kun kaiken tämän yhdistää eilisestä vaalipaneelista kuultuun, alkaa epäilysten suunta kirkastua. Kookoomuksen edustaja kuulemma korosti paneelissa yksityistä ikäihmisten hoitoa. Tukea tuli tietenkin Kokookomuksen peristeiseltä hovitukipuolueelta Persuilta, jonka edustaja, kuulemani mukaan, ei sanonut muuta ymmärrettävää kuin sen, että yksityiset hoitokoti on paras vaihtoehto.

Asia on todella tärkeä ja Kokoomuksen ja Persujen kanta täytyy selvittää selkeästi ja USKOTTAVASTI jo ennen vaaleja. Muuten meillä käy kuin kouluverkon kanssa: HÄN JOKA ENITEN PANEELISSA PUOLUSTI KOULUVERKKOA OLIKIN ENSIMMÄISENÄ SULKEMASSA KOULUJA! Sopiikin kysyä oliko tuo reilua, saivatko äänestäjät sitä mitä äänestivät ja toteutuiko viime vaaleissa edustuksellinen demokratia?