Mikäli syntyvä valtakunnan hallitus pysyy kasassa tulevan syksyn budjetin teon, seuraavan kerran kansa pääsee äänestämään kuntavaaleissa. Uudessakaupungissa nuo vaalit ratkaisevat koko kaupungin tulevaisuuden. Joko jatkamme kaupunkilaisten palvelujen kurjistamista ja rämpimistä taloudellisessa suossa suossa kohti lopullista suonsilmää tai valitsemme uuden tien tekemällä selkeän muutoksen.

 Ehkä Novidan myynnistä rätkähtävillä miljoonilla annetaan pian ruusuinen kuva onnettoman valmistelumme todellisuudesta. Myös soijatehtaan rakentaminen antaa mahdollisuuden markkinoida Uudenkaupungin uivan menestyksenmeren auvoisilla aalloilla. Kannatta kuitenkin muistaa, että vaikka sokea kana löytäisikin yhden jyvän, ei se sillä kuitenkaan pitkälle pötki saati menestykseen lennä.

 Ainoat mittarit, millä voidaan määritellä kunnan onnistuminen löytyvät väestökehityksestä, verotuloista ja palvelujen laadusta. Jos näillä sektoreilla ollaan plussalla, toimii kunta tervein periaattein edeten kohti menestystä. Vippaskonstit ja omaisuuden hävittäminen eivät saa sumentaa silmiä faktoilta.

 Meillä päätöksen/tappionteko perustuu virkamiesvalmistelun kritiikittömään siunaamiseen, näinhän kaikki faktat osoittavat. Tulevaisuuden valmisteluun on saatava laatua ja vaihtoehtoja. Nykyisenkaltaisen yhden vaihtoehdon meininki sietää  loppuumaan tulevien vaalien myötä. Muutosten puhurin on aika puhaltaa kaupunkimme johdossa. Joko nykyinen kaupunginjohtajan malli jatkuu tai kansa heittää sen yli laidan. Vai käveleekö lankulle...

          Moskovasta taantumus ja militarismi hävisi, koska meiltä?