Jos katsomme kaupunkimme kehitystä esim. reilun kymmenen vuoden periodilla taakse päin, voimme todeta nuo vuodet taloudellisen osaamattomuuden vuosiksi. Mainittuna aikana on hävitetty kaupungin varannot, verotulot ovat romahtaneet, väkimäärä vähentynyt ja ikärakenne vinoutunut. Minusta tuota saavusta ei voi pitää minään osaamisen ja onnistumisen kombinaationa.

 Viime debressiolla on selitetty kaupunkimme talouden anemista kehitystä. Samalla on todettu, kuinka hienosti mennyt lama selättettiin ja kuinka pienillä lommoilla  rytinästä selvittiin. Mutta onko edellisestä lamasta selvitty vai lankeaako päällemme nyt kahden laman kustannukset?

 Viimeisessä valtuustossa Rainer Tähtisen kanssa kysyimme kuinka kaupungin henkilöstö/hallintokulut voivat kasvaa samaan aikaan, kun ostopalveluja lisätään. Tuolloin koojii vastasi: Nyt maksetaan edellisen laman aikana tehdyistä henkilöstöratkaisuista!

 Edellistä lamaa ei siis hoidettukaan tuolloin vaan sitä hoidetaan nyt ja oikein korkojen kanssa. Aikaisemman taantuman hoitoa voitaneen luonnehtiä näin: Kun laskee pakkasessa housuihinsa, se lämmittää viluista miestä, mutta vain hetken; Nyt tällä kylällä kylmää!!

  Minusta luottamusmiesten on kyettävä ottamaan vastuunsa ja lopetettava sokea uskominen epäonnistujiin. Nyt tarvitaan tiedon pohjalle perustuvaa todellista yhteistyötä. Nykyinen illuusioiden varassa eläminen ei voi jatkua loputtomiin.

                                  EI TEE MITÄÄN........