Meilläkin keskustelu kuntaliitoksesta pärähti käyntiin  ja kuinkas muuten kuin fraaseja hokemalla ja isoa tyttöä peesaamalla. Puhtiin hevosajasta ja työssäkäyntialueista. Jälkimmäinen ammuttiin alas pareustelluin faktoin, mutta muuten saatiin kuulla se millä tasolla keskustelu etenisi. Faktojen sijaan iänikuisia fraaseja ja ison tytön tekstin kopiointia.  Kun vielä samalla aloitettiin öykkäröinti naapuriin suuntaan, ei voi todeta muuta kuin: VOI VALON VÄHYYTTÄ! Tämä on suruillinen osoitus kupinkimme johdon tasosta, se höpöttää joutavia ja vähät välittää kaupukilaisista.

 Entäpä, jos todellakin perustettaisiin kaupunki nimeltä Vakka-Suomi? Tulisiko sen johtajisto sieltä, missä on pistetty talous kuntoon vai sieltä missä on talous kuralla ja eniten väkeä? Mikä olisi uuden kaupungin talous liitoksen jälkeen, kun jyrättäisiin yhteen muutama pienempi, hyvin taloutensa hoitanut, kunta ja yksi taloutensa kriisitilaan ajava, muita selvästi isompi, kaupunki?

 Jos vastataan em. kysymyksiin järjellä, voi todeta vaihtoehdoista toteuvan kaikkiein huonompien. Uuden kunnan talous olisi kuralla, kiitos Uuudekaupungin suuruuden. Uuden kunnan johtajiston kärki tulisi juuri sieltä, missä on epäonnistuttu pahimmin. Uuden kunnan johtajiston välit olisivat tulehtuneet jo ennen sen aloittamista. Eipä ole Uudenkaupungin johdolla ihmeempiä eväitä viedä Vakka-Suomea kuntalisia palvelevaan kuntaliitokseen.

 Miksi kuntaliitoksesta uhotaan, kun kaikki niitä seuranneet tietävät ettei se useinkaan ole askel parempaan.  Kuntaliitoksen uhoajat kertovat syyn siihen, miksi uhotaan. Liitosta markkinoivat virkamiesjohdon kaverit, käsikassarat ja kumileimasimet. Heidän tehtävänsä on valjastaa joukkonsa vetämään kaupunki väkisin kuntaliitokseen, jotta määrätyt tyypit saisivat ruhtinaalliset palkankorotukset ja hävitettyä töppäilyjensä tuhot liitosrahoilla.

  Minä en kannata kuntaliitoksia. Uskoakseni yhteistyö on tulevaisuuden sana. Sanelun, salailun ja fraasien sijaan meidän kuntaliitoskeskusteluun on saatava avoimuutta, rehellisyyttä ja tietoa. Nuo kolme elementtiä ovat meille täysin vieraita, joten väki saa vaihtua ennen kuin toimintakulttuuriimme saapuu avoimmuus, rehellisyys ja tietopohjainen keskustelu. KUMPI ON TÄRKEMPÄÄ: SEKÖ; ETTÄ KAUPUNKIA JOHTAA  PARHAAT MAHDOLLISET JOHTAJAT VAI PARHAAT KAVERISI? 

                                     KUKA KÄSKEE JA KUKA KIELTÄÄ?