Aikoinaan työttömyys torjuttiin hätätilahallituksilla, devalvaatioilla ja kauppavaltuuskunnilla. Suomi pärjäsi ja suomalaiset yritykset menestyivät. Nyt eletään globaalissa markkinataloudessa, jossa yritysten päätöksenteko on karannut Suoman ja EU:n rajojen ulkopuolelle. Siksi vanhat konstit eivät päde ja pääministerikin haki apua lamaan Kiinasta. Näin syntyi satojenmiljoonien eurojen esisopimukset ja talouselämmämme sai uskoa huomiseen.

   Kannattaa muistaa, että Uusikaupunki on toimija globaalin markkinatalouden kentällä ja niin ollen meidänkin täytyy etsiä ongelmiimme uusia toimintamalleja. Nykymaailmassa vanhat konstit tuntuvat lähinnä koomiselta kohellukselta. Ponnistuksia on syytä harkita ennalta, jottei niistä ole enemmän haittaa kuin hyötyä.

    Tämän päivän kilpailu on niin kovaa, että menestyvät yritykset keskittyvät ydinosaamiseensa. Vain niin ne takaavat toimintansa kehittymisen ja laajenemisen. Kaiken ylimääräisen nämä yritykset ulkoistavat. Kun on laajennuksen aika, otetaan yhteyttä eritysosaajaan, joka etsii kehittyvälle yritykselle sopivan kasvuympäristön: paikkakunnan, toimitilat, henkilöstön ja jopa rahoituksen.

    Eivät tämän päivän menestyvät yritysjohtajat käy juttutuokioita kuntien virkamiesten kanssa. Heillä ei ole aikaa moiseen, muuten yritys putoaa kuin GM kelkasta. Jos joku nykyaikana ajaa satoja kilometrejä autolla kertoakseen sen, minkä jokainen löytää sekunnissa netistä; antaa autoilija itsestään kuvan: Olen lajini viimeisiä.

    Maailma muuttuu ja meidän pitäisi muuttua siinä mukana. Kaupunkimme on saatava oikeisiin kirjoihin eli kasvavia yrityksiä palvelevien konsulttiyritysten tiedostoihin. Vain näin pääsemme osaksi seuraavaa nousukautta.

    Elinkeinopalvelujen ulkoistaminen tarkoittaa sitä, että maksamme niille ketkä etsivät tänne yrityksiä. Maksamme tehdystä työstä sovitun palkkion. Nämä liiketoiminnan kasvuongelmia ratkovat konsulttiyritykset saattavat yrtiysasiakkaansa ja näitä kaipaavat paikkakunnat yhteen. Konsultti palvelee molempia ja myös laskuttaa molempia. Palkkiot maksetaan sopimusten mukaan tehdystä töstä. Tämä on nykyaikaa, mukavien miesten rupatteluhetket ovat businesmaailmassa historiaa!

    Em. toiminnan ehdottaminen ei ole epäluottamuslause kenellekkään. Elinkeinomarkkinoinnin ulkoistaminen selkeyttää kaupunkimme toimintoja ratkaisevasti. Kaupunki voi keskittyä niihin toimintoihin, jotka lain mukaan sille kuuluu. Nyt kukaan ei tiedä elinkeinopuolesta missä mennään, mitä on tulossa ja mitä homma maksaa. Ainoa mikä on varmaa, nykyinen elinkeinopoltiikkamme on kallista ja verhottu mystisten mustien verhojen taakse.