Oikealla panostuksella  oikeisiin, asioihin voimme kehittää kaupunkiamme suurin askelin ja vältää näiden askelien johtavan suureen seikkailuun. Panostakaammetulevaisuuteen  maltilla, syvin miettein ja suurella joukolla. Näin saamme ideat jalostettua työksi, veroiksi ja palveluiksi!

  Allergikkoja on maassamme melkoisesti. Heistä suuri osa kärsii siitepölystä, mutta kaikki heistä kärsivät hyttysistä ja herhiläisistä. Etkö sinäkin nauttisi, mikäli moiset pörriäiset ja pistiäiset puuttuisiva elonsektoriltasi? On siis aika tehdä Uudestakaupungistamme hyva eli hyttysvapaakaupunki!

   Tuholaistorjunnassa on käytetty, iät ajat, tehoaineena nikotiinia. Se karkoittaa herhiläiset läheltään. Nikotiinia löytyy runsaasti poltettujen savukkeiden filttereistä. Näissä on hyva-kaupunki idean ydin! On välittömästi ryhdyttävä järjestelmälliseen filttereiden keruuseen ja jatkojalostukseen!

    Ensinnäkin poltetun savukkeen filtteri maalatan kauniiksi, maalin kuivahdettua ne pujotetaan, eri pituisiin siimoihin. Näin saamme kauniita ranne-, nilkka- ja kaulakoruja. Kun koru kastellaan lämpimään vetee, alkaa siitä erittyä, hyönteisiä karkoittavia, eteerisiä öljyjä. Siinä ohjeet kuinka teet itsestäsi hyva-hankkeen mukaisen ihmisen!

     Hyva-kaupunki vaatii jo paljon enemmän ponnisteluja kuin henkilökohtainen varustatuminen. Täytyy organisoida maanlaajuinen filltereiden keräysyritys. Valmistelu on tehtävä salassa(siinähän täällä on tietotaitoa), jottei ideaa varasteta. Kun toimintakaavio ja sopimukset on tehty, on Uudellakaupungilla oikeudet jokaiseen käytettyyn tupakanfiltteriin. Seuraavaksi kansainvälistytään!

     Käytännön toiminnan aluksi varustamme kaupunkimme ojat filttereille. Näin ne tehokkaasti karkottavat herhiläiset ja takaavat kaduilla kulkeville hyönteisvapaat olot. Tässä yhteydessä on huomioitava myös tumppien törmäystä pehmentävä ominaisuus ojaan ajossa! Hyva on siis: EI HYTTYSIÄ VAAN TURVALLISUUTTA!

    Pikaiseksi pilottihankkeeksi voisimme ottaa Vallinmäen Lyhtyjen yön aikaan. Ajaisimme tumppeja kuormatolkulla mäen juurelle. Olkihattupäiset ilostelijat saisivat nauttia hyttysvapaasta ilkamoinnista. Filtterimassat toimisivat myös juhlijoiden turvana, sillä ainhan, loppu illasta,  joku viininystävä vierii rinnettä alas, kohti tietä!

    Toiminnan laajentuessa, kaupunkimme rajoille syntyisi valtava filtterivarastot eli tumppivuoret. Nämä ehkäisisivät kaikkien hyönteisten saapumisen kaupunkiimme, emme siis kärsisi enää loppukesästä edes hirvikärpäsistä! Hyva-hanke pelastaa Ukin ja tumppivuoremme tekee meistä maailmankuuluja!

    Näen jo mielessäni vision: Kaupunkimme isät vaativat valtakunnan mediassa kansainvälisen tumppiasiamiesverkoston perustamista. Sen pääpaikka olisi tietysti Uusikaupunki!