Koulutuslautakunta istahtaa tulevan viikon tiistaina, tuolloin lautakunnan pitäisi etsiä 2% siivu kuluista. Tuo sivistyspalvelukeskuksen osalle määrätty karsinta osoittaa summaa 228 261€. Näin lapsista ja nuorista yritetään tehdä menneen vuoden vaalibudjetin ja historiikin sekä varmaan myös juhlapostimerkin maksajia!

  Muistakaa totuus! Kouluverkkoamme pyöritetään, sen laajudesta huolimatta, todella edullisesti, alle valtakunnan keskiarvon. Siksi on täysin perusteetonta hyväksyä moista kulujen leikkausta. Mielestäni lautakunnan pitäisi yksimielisesti viitata kintaalla kaupunginhallituksen 2%:n leikkaukselle.

  Lapsissa on tulevaisuutemme, heihin tulee satsata eikä käyttää ns. säästön välikappaleena. Jokainen centti, mikä ns. säästetään tämän päivän lapsien ja nuorien kohdalla, maksetaan karvaasti tulevaisuudessa korkojen kanssa takaisin. Sama toimii myös päin vastoin eli lapsiin satsaus tuo tulevaisuudessa säästöjä ja mikä tärkeintä: terveitä, koulutettuja aikuisia huomisen Uuteenkaupunkiin!

  Löytyisiköhän koulutuslautakunnalta yksimielisyyttä, räväkkyyttä, inhimillisyyttä ja vaalilupausten pitoa niin, jotta se yksimielisesti kieltäytyisi leikkauksesta ja rahojen siirrosta haihetteluun? Eihän lautakunnan ei täydy toimia typerästi vaikka hallitus niin tekisikin!

  Kuluja voidaan karsia muualtakin eli sieltä mitä voidaan pitää vähemmän tarpeellisena! Näitä kohteita löytyy pilvin pimein, niiden haku ei ole todellakaan vaikeaa!