Hinkuilu on päivän sana! Sen ympärillä touhutaan ja siihen satsataan niin aikaa kuin, sitä kautta, rahaakin. Hinkuilun  tavoitteet ovat ylväät ja tyylikkäät. Tavoitteista ei voi sanoa muuta kuin: UPEETA, HIENOA, MAHTAVAA... Mutta onko nyt oikea aika hinkuilla Hinkun perään? Olisiko meillä jotain hiukan kasevampiakin puuhastelun aiheita?

 Kaikkihan tietävät, että kaupunki teki kahdeksana ensimmäisenä kuukautena 3,6 miljoonaa euroa miinusta. Tuleeko loppuvuonna lisää? - "Eppäillä soppii, mutta tankki se on!" - Kohellammeko me päämäärättömästi kuin Haposen sokeat kanat? Olemmeko unohtaneet kunnan peruspalvelut? Jos emme ole, Hinku hinkuilijat kertovat, kuinka tuo hanke vähentää valkaamme. He kertovat tarkat summat ja ajat!

 Meillä ei pitäisi lyödä centtiäkään mihinkään riskialttiiseen,  nyt kaupungin talous on niin onnettomassa jamassa ja osaamattomissa käsissä. Minusta on edesvastuutonta, jos joutava hanke-kohkaaminen vie sen aktiviteetin, millä kaupungin talous oikaistaisiin! Palkallinen johtajisto ja heitä peesaavat luottamusjohtajat puuhaavat joutavia ja ongelmat jäävät mukavan konsultin käsiin!

 Siis mitä hinkuilusta jää käteen? Sen näyttää aika. Toivottavasti se kohottaa kaupunkimme imagoa! Nyt meidät tunnetaan muualla: veron korottajina, koulujen lopettajina, kansallispuiston vastustajina ja huonon ilmapiirin luojina. Alla on hinkun kaltainen hanke, jonka takaa löytyy voimaa ja tietoa sekä isot pojat. Jospa pääsisimme sen sorttisiin juttuihin mukaan, niin yltäisi johtaja paistettelemaan oikeisiinkin lehtiin eikä vain Uutis Sorsaan!


 Finnish Cleantech Cluster

Ympäristöteknologiasta voi tulla Suomen seuraava menestystarina. Alan markkinoiden arvo maailmalla on jo nyt 650 miljardia euroa. Voimakkaasti kasvava kansainvälisten markkinoiden kysyntä avaa erinomaisia mahdollisuuksia suomalaisille osaajille.

Ympäristöteknologian osaamisklusteri on Lahden tiede- ja yrityspuiston koordinoima yhteistyöverkosto, johon kuuluu neljä Suomen merkittävintä ympäristöalan osaamiskeskusta.  Lahden seudun ympäristöteknologian osaamiskeskus keskittyy ympäristöliiketoiminnan kehittämiseen. Muut ympäristöteknologia-alan osaamiskeskukset sijaitsevat Kuopiossa, Oulussa ja Uudellamaalla. Koko klusterin tavoitteena auttaa ympäristöalan yrityksiä kasvamaan, kehittymään verkottumaan ja löytämään sopivia kumppaneita sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Ympäristöteknologian osaamisklusteri ohjaa kunkin neljän ympäristölan osaamiskeskuksen alueella sijaitsevia yrityksiä, rahoittajia ja tutkimuslaitoksia tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä keskenään sekä muiden klusteriin kuuluvien osaamiskeskusten kanssa. Näin saadaan tehokkaasti aikaan näkyviä tuloksia: uusia yrityksiä, työpaikkoja ja uutta, kansainvälisille kasvaville markkinoille kohdistuvaa liiketoimintaa.

 Ympäristoteknologian osaamisklusteri avaa suomalaisyrityksille tietä
Kiinan ja Venäjän kasvaville markkinoille

Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy:n koordinoiman Ympäristöteknologian osaamisklusterin vastuulla on vuoden 2008 alusta lukien ollut myös FECC (Finnish Environmental Cluster for China) -hankkeen sekä Sitran vuosina 2005-2007 vetämän Venäjä-ohjelman jatkovaiheen toteuttaminen.

                        LUONTO ON TÄRKEIN PAITSI, JOS...: