Otsikon ohjeilla hävitettiin iso maa Japanin ja Lappeenrannan väliltä. Täällä on sama  höynyyden hehku, niinpä myös väki vähenee ja tulot kuihtuu. Touhu on kuin taulapäiden talonrakennus, pimeässä hakataan nauloja, kun päivän valossa ne näkee paremmin kotkata!

  Jos perhe toimisi kuvatulla tyylillä, isä löisi rahaa uusiin pippalovaatteisiinsa, snapsivarantoon, metsästyskoiran koppiin, mopon teliin, mutta ei käyttömenoihin: perheen ruokkimiseen, lasten vaatettamiseen tai koulunkäyntiin, perheen tuokkimiseen, asunnon lämmittämiseen. Eihän meillä onneksi lapset ja vanhukset kärsi huuhaa investoinneista, vai...? 

  Joskus kauan sitten törmäsin otsikon oivallukseen vapaa-ajanlautakunnassa: Täällä oli 10 kilomeriä huonokuntoista pururataa, sitä ei saanut kunnostaa, mutta uuden 5km:n puruväylän rakentamiseen piisasi rahaa. Siispä muutaman vuoden kuluttua huonosti hoidetun ja kenties kelvottoman pururadan määrä olisi kasvanut 15 kiloometriin. Onneksi moisen idean lautakunta tyrmäsi yksimielisesti.

  Meillä ei riitä, että on yksi, miljoonalla eurolla kaavoitettu ja kunnallistekniikalla varustettu, alue tyhjänpänttina. Ensi vuona rojautetaan miljoona euroa kaavoittamattomaan alueeseen. Menkääs Ukin Uutisten sivuille katsomaan, siellä löytyy muutakin mielenkiintoista! Olkaa hyvä!