Pöytääni pölähti kaupunginjohtajan kaveri miltei syliveli. Niitä näitä juteltuamme asia kääntyi soijatehtaaseen ja siihen kuinka valtavan työn  virkamiesjohtaja on sen eteen tehnyt. Vieraani ylisti siinä määrin kaupunginjohtaa, että koko vuodatus alkoi yököttämään.

   Tokaisin etteihän mieheltä saa edes  vastauksia ja silloin, kun niitä vielä tipahteli, olivat nekin yliolkaisia. Tyyppi sanoi vian olevan minussa ja kysymyksissäni. Tuohon tokaisin etten meinaa maanitella aikuista miestä kuin pikku lasta. Jos en saa häneltä tietoa, niin muualta saan. Kysymyksiini hallien tilasta sanottiin ettei kaupunginjohtaja voi tietää laman tuloa etukäteen. Tokaisin: Vai ei, nämä viimeiset hallisiunauksethan tehtiin helmi- maaliskuussa, jolloin lama oli päällä ja niistä varoteltiin valtuustossakin!

  Juttu kaveri alkoi painokkaasti puolustamaan kaupunginjohtajaa: Meidän pitää pitää hänestä kiinni kynsin hampain, kun häntä kysytään koko ajan muualle.  -Vai niin, vastasin ja jatkoin: pannaan sitten mies lihoiksi. Jos joku hänet ostaa kai meillä on antaa vitosesta takaisin.

   Tälläinen letkeä keskustelu käytiin, mutta mitä konkreettista siitä jäi käteen? Hallihommat eivät ilmeisesti ole menneet ihan putkeen ja kaupunginjohtajallemme tarjotaan töitä muualta. Se ei käynyt ilmi mistä hommia tarjotaan, mutta todennäköisemmin ne ovat akselilta Kemijärvi-Arkangeli kuin Mikkeli-Pariisi. Se myös lienee odotettavissa, jotta halleista kuullaan kohta.

   Juttu oli minun puolestani puuta/heinää tai kuten jotkut sanovat kaverin huudatusta. Kaupunginjohtaja hoitakoon hommansa, kun se nyt näyttää alkavan onnistua. Mielummin johtajuutta nykyiseen johtajaan kuin kokonaan uusi johtaja. Vaikka onhan meillä vaihtoehto omastakin takaa...