Jos todetaan Laitalan talouden olevan tuhdisti plussalla, jos kerrotaan jopa Taivassalon päässeen positiiviseen tulokseen, mutta samalla kerrotaan Ukin talouden olevan onnettomasti kuralla, eikö silloin esitetä faktoja? Jos halutaan muutosta Ukin onnettomaan ja murhetta sekä taloudellista tappiota tuottavaan, hallintoon, eikö silloin olla tekemässä muutosta parempaan?

  Jos tiedät kaverisi olevan onneton autoilija ja hänen ajaneen viimeiset kerrat ojaan, et mielelläsi änkeä hänen kyytiin. Vielä vähemmällä innolla työnnät lapsiasi tai läheisiäsi, tämä tiellä pysymättömän tunarin kyytiin. Meillä ollaan, kaupungin suhteen, samassa tilanteessa. Joka hankkeessa on rysäytetty ojaan ja annettu saman jatkua rysäytyksestä rysäytykseen. Jokohan voisi koettaa muuta ja todeta ettemme näillä eväillä pysy tiellä.

  Eikös se ole selvää, että he, ketkä ovat ongelman luoneet, eivät sitä pysty korjaamaan. Tuolloin tarvitaan ulkopuolista apua ja osaamista. Eikö tuolloin ole sitä hienompaa, mitä useammat pohtivat ratkaisuja? Onneksi tähän uuteen ajatteluun löytyy voimavaroja ja intoa!

  Mutta, mitäpä UutisSyöpä tähän: ei saa riidellä ja nyiselle menolle vaihtoehtoehdon hakeminen on riitelyä. Taantumuksen sijaan on hyväksyttävä, että hallihulluttelun, historiikkien ja kaverilta kaverille -kuvion aika on ohi, nämä juhlat meni. Nyt täytyy ryhtyä tuottoisaan työhön, jottemme ole maailman tappiin saakka Vakka-Suomen hounoimmin hoidettu ja johdettu kunta.

   Tulevausuuden kannalta, kaupunkimme uskottavuus on tärkeä markkinatekijä ja osamisenmittari. Jos emme kykene pitämään edes omaa talouttamme kunnossa, kuka voi pitää meitä uskottavana kumppanina yritysneuvotteluissa? Eipä kukaan! Meidän epätoivomme tietäen tänne vääntyyvät kaiken maailman kusettajat, tavpoitteenaan höynäyttää rahaa osaamattomilta johtajiltamme. Tämä meidän on vältettävä vai joko olemme valtakunnallinen kusettajamagneetti?

                           NÄINKÖ KÄY RIITELIJÖIDEN KYLÄLLE?