Kaikkihan tietää sen, että Uudenkaupungin kaupunginhallitusta ei kiinnosta pätkääkään kaupungintalous tai virkamiesten onnettoman valmistelun oikaisu laadukkaammaksi.  Meillä virkamiesten touhuja ja jopa heidän sukulaisiaan suojellaan kaupunginhallituksen toimesta. Samalla kaupunkimme uppoaa syvemmälle ja syvemmälle taloudelliseen suohon, josta naapurikuntamme ovat juuri nousseet.

  Jos erehdyt kysymään jotain mihin ei löydy vastausta, kuten: Mitä elinkenopolitiikkamme tuottaa vuoden päästä tai mitä järkeä on Tontonmäessä tai Pakkahuoneen ropelifirmassa on tai miksi moinen palkankorotus?; tuolloin olet räyhäävä häirikkö, negatiivinen riidankylväjä ja koko kaupunkiorganisaatio mobilisoidaan jahtaamaan sinua.

  Nynnymäinen koohoomme osoittaa totaalisen osaamattomuutensa ja puoluellisuutensa, kun se ei välitä mitään luottamusmiesten saamasta kohtelusta. Eräässä lautakunnankokouksessa lautakunnanjäsen totesi saaneensa tappouhkauksen. Tuon kuultuani loksahti minulta silmät auki ja kysyin paikalla istuneelta koohoon edustajalta: Kai viet tästä terveiset hallitukseen? Koohon jäsen ponnekkaasti lupasi ottaa uhkauksen ja muitakin kokouksen asioita esille heti seuraavassa hallituksenkokouksessa.

  Vaan kuinkahan kävi? Inaustakaan ei ole kuulunut hallituksen suunnasta. Onko luottamusmiehen uhkailu hyväksyttyä ja osa toimivaa hallintokulttuuriamme? Minusta kyseinen tapahtuma ja se ettei siitä seurannut mitään osoittaa taas kerran todeksi faktan:  HALLITUKSEMME EI OLE KYKENEVÄINEN HOITAMAAN TEHTÄVIÄÄN!

 Jospa joku olisi kertonut vitsin erään virkamiehen nauretttavasta nojailusta sähköautoon, olisi toimenpiteisiin ryhdytty välittömämästi. Mutta nythän oli kyse vain luottamusmiehestä ja hänen hengestään. No, luottamusmiehiähän voi vaihtaa neljännesvuosittain. Mutta virkamiehet ovat ikuisia, he istuvat kavereineen, suojelevat toisiaan ja UKI UPPOAA!

                 TOISET HALLITSEE JA KUORII KERMA PÄÄLTÄ, TOISET.........