Ideoista ja jopa luottamusmiesten kanssa käydystä keskustelusta rangaistaan. Vaikka hommat tuntuvat älyttömiltä, parannusehdotuksia ei saa sanoa. Jossain ei uskalla kysyä mitään työn suorittamisesta, heti tulee kohtuuttomat haukkumiset . Uudenkaupungin kaupungin suorittavanportaan työntekijät ovat tosi kovilla.

 Vaikka sisältä löytyisi kuinka valtava työmoraali, osaaminen ja luovuus, osaa onneton johtajataso lyödä hyvänkin työntekijän maan rakoon. Pelottelu, uhkailu ja häpäisy vievät viimeisenkin motivaation työhön. Tällaisessa tilanteessa työntekijän laskenut motivaatio ja apatia vaikuttava niin, että työntekijän suurin toive on työpäivän päättyminen!

 Toistakymmentä kaupungintyöntekijää on ollut minuun yhteydessä niin työn järkevyyden kuin työssä jaksamisen tiimoilta. Ensimmäinen heidän toiveensa on, että vien asiaa eteenpäin; seuraavaksi he vannottavat etten kerro heidän nimiään. Minä kerroin eräälle johtajalle, että hänen alaisensa voivat huonosti ja heillä on ongelmia. Johtajaa ei kiinnostanut pätkääkään alaisten vointi tai ongelmat, vaan hän karjui: KUKA VÄITTÄÄ NOIN, SANO HETI NIMET!!!

 Kaupunkimme työntekijät ovat äärimmäisen kovilla, silti he hoitavat leiviskänsä vastuullisesti ja tyylikkäästi. Työntekijät ovat kaupunkiorganisaatiomme toimivin osa. He ovat suoraan kosketuksissa kaupunkilaisten kanssa. He tietävät kuka osaa ja kuka tarvitsee. Kaupunkimme suorittavanportaan tiedoilla ja kokemuksella saamme tämän kaupungin palvelut sopiviksi kuntalaisille. Työntekijöitä on vimeinkin kuunneltava ja johdon ohi luottamuksella. Kun haetaan kuntalaisen parasta, täytyy muistaa, että kaupungintyöntekijätkin ovat kuntalaisia.

 Työntekijämme ovat samassa jamassa kuin kiinalaiset kolleegansa. Kun työväen johtama maa rakentaa ja tekee diilejä, siinä helposti tulos revitään työläisen selästä, ei ole oppositoata puolustamassa työläistä. Kun työväenpuolueen herra yhdessä toveri-luottamusmiesten kanssa hallitsee ja johtaa, ei duunarin  ongelmilla, ideoilla tai ajatuksilla ole kuulijaa! Äärimmäisen hankala on työntekijän asema, kun hänen valitsemansa luottamusmiehet lyövät hyntyyt yhteen vastapuolen kanssa!

  Kaupungntyöntekijöiden osaamistason voi jokainen kuntalainen todeta kulkiessaan hienoissa puistoissamme tai kaduilla ihastelemassa tyylikkäitä kukkaistutuksia. Jos em. toimet hoidettaisiin johtoportaan tyyliin samalla tavalla kuin esim. kaupunkimme talous, niin eikö kukistammekin sojottaisi juuret ylöspäin!