Puolueet eivät sorki toistensa sisäisiä valintoja. Näin sovittiin, kun puheenjohtajuudet, hallitus- ja lautakuntapaikat jaettiin. Äskettäin näin sovittiin jatkettavan edelleen ja kuulinhan minäkin tuosta sopimuiksesta, joskin toisen puolueen edustajalta. Nyt on kahden vuoden näytöt takana, joten voimme tulokseen nojaten tehdä päätökset jatkosta.

 Uusikaupunki siirtyi oikeiston aikakauteen viime vaalien jälkeen. Tuolloin luvattiin tarkkaa taloutta, osuvia investointeja, kehittyviä palveluja eli selkeää vaihtoehtoa entiselle vasemmistomenolle. Kuinkas on käynyt? Hirveää uhoa pidettiin, oltiin Suomen yrittäjien Mekka, kehityksen huippukunta ja tarkan talouden tyyssija. Kuitenkin työteliäs väki väheni, talous romahti, palveluita ajetaan alas. Ainoastaan kuntalaisten maksettavaksi määrätyt verot ja muut maksut nousivat!

 Surullista, mutta totta: Jouduimme ojasta allikkoon. Naapurikuntien pistäessä taloutensa aallon harjalle, me rojautimme purtemme pohjaan tai ainakin pahasti karille. Kaikki uho osoittautui kuplaksi, lupaukset utopioiksi ja avoimuutemmekin häikäisee kuin synkkyys sokeaa! Kaksi vuotta ja kahdeksanmiljoonaa euroa miinusta! Korutonta, mutta totta. Hallitus osoitti osaamattomuutensa. Luvattu oikeistopolitiikka olikin virkamiesvallan jatkoa!

  Nyt jokaisen sopii pohtia, kukin tykönään, tarvitseeko hallituksen sisällä tehdä muutoksia? Mistä löytyvät ne tekijät, ketkä muuttivat uholla luvatun parannuksen totaaliseksi katastrofiksi: TÄLLÄ MENOLLA OLEMME KRIISIKUNTA VUONNA 1012!!! Voiko hallitus, joka teki tämän, tehdä parannusta? Kaikkein eniten kannattaa hallituksen jäsenten pohtia omia eväitään. Voimmeko jatkaa tällä linjalla siunaten sokeasti onnetonta ja tappiota tuottavan valmistelun siunausta? Kuka tai ketkä olivat ne, ketkä kallistivat luvatun edistyspolitiikan tappiolliseksi, tuhon polulle johtaneeksi taapertamiseksi?

     AINAKIN UNESSA UNIFORMUJENGIN HÄIPYMINEN TEKEE HYVÄÄ: