Kaupungin taloudellinen tilanne on seurausta jostain. Yleensä, jos jotain johdetaan huonosti, on tuloskin huonoa ja päin vastoin. Asia todentaminen olisi meilläkin näin yksinkertainen, jos niistä puhuttaisiin avoimesti. Median avulla käännetään katse pois todellisista ongelmista ja ongelmien aiheuttajasta. Meillä median tehtävä on tuoda esiin illuusioita, toinen toisensa jälkeen. Vain kerran kävi niin, että onnettoman johtajuuden seuraukset tuotiin esiin, kerrottiin meidän olevan taloudellisesti katastrofin partaalla ja kriisikunta vuonna 2012.

  Nyt lehdessä puhutaan uuden johtajuuden tarpeesta ja asian ottanut esiin se johtaja, joka ei ole johtanut lainkaan. Jos tämä johtaja olisi nostanut esim. terveyskeskuksen ongelmat esiin jo edellisenä vuonna, kun ne konsulttityön myötä tulivat tietoon. Jos tämä johtaja olisi jyrähtänyt asiasta vastuullisille virkamiehille: Teille maksetaan siitä, että meillä asiat toimivat täällä kuten ne toimivat muuallakin Suomessa, laittakaa asiat kuntoon; olisi asiamme paremmin. Mutta näin ei koskaan käynyt. Tehottomuus ja ylipalkkaus sai jatkua vielä vuoden JA LISSÄÄNTYIKÖ KAUPUNGIN VELKASALDO MILJOONALLA VAI KAHDELLA?

 Kun huono johtaja huomaa johtamisen olevan huonoa, mutta ei huomaa itse olevansa se henkilö, kenen käsissä on johtamiskulttuurin muutos, lienee hän se huonon johtajuuden takuumies. Hyvään johtajuuteen kuuluu kuunteleminen, avoimuus, rehellisyys, tasapuolisuus, johdettaviin asioihin perehtyminen ja luontainen johtajuus. Kun näistä ei ole näkynyt vilaustakaan, on selkeästi osoitettu se, missä johtajuusongelmamme ydin on.

 Virkamies tai virkamiehet eivät tee mitään ilman luottamusmiesten siunausta. Meillä virkamiehiä ei ole suitsittu muuhun kuin kavereiden hyysäämiseen, muuten he temmeltävät kuin lehmät pellossa. Huonon johtajuuden vahvistaa kaupungin katastrofaalinen taloudellinen tila ja asioiden pohjaton salailu sekä ristiin tiedottaminen. Koojiin esityksen, joissa hän kertoi käynnissä olevasta tehtaan rakennusurakkakilpailusta, jälkeen pidin soijatehtaan tulemista aivan varmana, mutta koohoopeejiin jutun jälkeen skeptisyys heräsi esiin. Toivottavasti koohoopeejiin kirjallinen tarinointi on vain lenkki hänen älyttömien höpö-höpö -juttujen ehtymättömässä ketjussa!

                                PIKKUISEN ONGELMIA: