Ars Aarras myydään 150 000€:lla. Talo sijaitsee yhdellä kaupungin merkittävimmistä paikoista. Toista tuollaista paikkaa ei voi rakennukselleen saada Uudestakaupungista. Kun huomioidaan rakennuksen historia ja poikkeuksellisuus, ei voi muuta kuin ihmetellä kauppahintaa. Hän, kuka on valmis myymän Ars Aaraksen talon kyykyiseen hintaan ei kunnioita kaupunkiamme ja sen historiaa pätkääkään.

  Toisaalta 150 000€:n myyntihinta voi myös osittaa kauppaa kannattavien olevan täysin tietämättömiä rakennushistoriasta, kiinteistöjen arvosta, markkinoinnista tai sopivasta myyntiajankohdasta. Kun katsomme Tontonmäkiä ja Lokalahden kaavasekoiluja pettymyksineen, voi vain lakonisesti todeta: TÄTÄ SE ON JA TÄTÄ SE TULEE OLEMAAN. HERRA ARMAHDA MEITÄ, ETTEIVÄT HE TUHOA MYÖS KAUPUNKIMME TULEVAISUUTTA, sillä heillä on vielä kaksi vuotta aikaa!

 Ars Aarraksen rakennuksen sanotaan oleva äärimmäisen huonossa kunnossa, mutta kuitenkin asumiskunnossa? Miksihän talo on huonossa kunnossa? Näppärän operatiivisen säästämisen sivutuotteena on historiallisesti merkittävä talo rupsahtanut. Vai olisiko se yksityisen omistajan tai vuokralaisen hoteissa päässyt nykyiseen kuntoon? Miksi taas kävi näin?

 Tuntuu, että kaupunkimme johdossa häärii oikea tuhon enkelien lauma, jonka tiuhaan iskevä kirves löytää jokaisen mahdollisen kiven. Eikö kannattaisi edes odottaa parempia aikoja? Kun soijatehtaan rakentaminen alkaa, nousee kiinteistöjemme hinnat huippuunsa. Samalla nousee myös ko. rakennuksen hinta. Eikä tehtaan rakentamiseen mene kauan. Puut on jo kaadettu ja kaivurit paikalla; Joten järki käteen ja toimimaan kaupunkilaisen edun mukaisesti.

                    MISTÄHÄN TALOSTA LAULU KERTOO: