Kaikki seudut pyrkivät kehittymään. Yleensä ne pärjäävät, jotka etenevät omalla tiellään uutta luoden. Näitä peesaavat menestyvät nopeus järjestyksessä. Homma on kuin pyramidihuijaus, ensimmäiset tekevät tilin, viimeiset jäävät armotta makasavien ruikuttajien rooliin.

  Ikävä uutinen kertoi Jukon lopettavan toimintansa Mynämäellä. Siellä ollaan myrtynein mielin ja surraan menettyäviä työpaikkoja. Jos sama tapahtuisi meillä, todettaisiin rennosti hymyillen: JÄIHÄN MEILLE HALLI!  Onko Mynämäellä jotain suurempia tavoitteita kuin tyhjä halli?

  Turkuun ajaessa, Mietoisten kohdalla, on sinisen rakennuksen seinällä kyltti  markkinoimassa tyhjää hallitilaa. Mietoinen kulkee askeleen edellä Mynämäkeä. Me puolestaan vasta rakennamme halleja. Ainoa ero heidän ja meidän halleissa lienee se, että  heidän yrittäjät rakensivat hallinsa itse, työllistivät paikallisia ja näin tuottivat verotuloja niin Mynämäellle kuin edes menneelle MIetoiselle.

    Meillä hallin priimusmoottori on kaupunki. Viimeisessä tapauksessa yhtiöön heitettiin kaupungin rahaa 150 000 € ja vielä 3,2 miljoonan euron takaukseen. Kun jo suunnitelmista, hölmömpikin näkee, ettei ko. hanke tuota kaupunkiimme asukkaita eikä verotulojakaan voi perustellusti kysyä: Riitääkö selitykseksi JÄÄHÄN MEILLE HALLI? Olemmeko kehityksestä jäljessä vai vai pudonneet siitä?