En pidä golfia samallailla urheiluna, mitä esim. jääkiekko, jalkapallo, suunnistus, yleisurheilu jne. ovat. Laji on lähinnä sosiaalinen keskustelu ja käyskentely muoto. Otin joskus kovastikin kantaa, jottei golfkenttää rakennettaisi nykyiseen paikkaan, silloisella tyylillä! Golfkenttä olisi pitänyt rakentaa täysimittaiseksi jo 20 vuotta aikaisemmin, silloin se olisi ollut mahtava sijoitus!

  Joku vertasi golfkenttää ja uimahalliin. On hiukan eriasia mennä muutamalla eurolla uimaan kaupungin uimahalliin kuin päästä pelaamaan kaupungin maalle golfia. Ensimmäisessä ei ole pakollisia kursseja eikä joka vuotisia pelimaksuja. On myös selvää, että golfkentän kunnossapitämiseksi vaaditaan em. maksuja.

  Minä en kuitenkaan vastusta golfia, olen jopa ostanut golf-tamineet lahjaksi. Kukin harrastakoon mitä lystää, kunhan ei loukkaa tai häiritse muita. Tämän päivän Uudessakaupungissa golfkenttä on selkeä mahdollisuus, niin paikallisille harrastajille kuin matkailijoille. En toivo tai halua tai aktiivisesti pyri toimimaan golfkenttää vastaan.

  Golf nostaa Uudenakaupungin pr-arvoa, joten varmasti innovatiivinen matkailulautakuntammekin ottaa kentän huomioon skenaarioissaan! En myöskään ole missään sanonut, että kaupungin pitäisi yksipuolisesti korottaa golfkentään vuokraa. Kaupungin täytyy olla luotettava sopimuskumppani. Toivotaan kuitenkin, että jatkossa syntyvät sopimukset ovat kaupungille, nykyisiä kontrahteja, parempia!