Meillä kuulemma pitää katsoa eteenpäin ja unohtaa menneet. Asioista ei saa kysyä eikä eilispäevän virheistä pulista. Huomiseen pitäisi sukeltaa kuin känninen kiviseen rantaan. Mikä merkillisintä, myöskään tulevaisuudesta ei saa kysyä eikä pulista. Kaikki valmisteltu pitäisi niellä kuin Albaniassa nieltiin Enver Hoxan ajatukset ja oivallukset.

 Otin edellisiin alustuksiin lainaukset menneestä nykypäivästä. Silloin puhuttiin, taas kerran, työpaikoista ja jopa sadoista työpaikoista; käytettiin tuhottomasti kaupunkilaisten rahaa näihin työpaikkoihin, joilla kaupunkia piti nostaa. MISSÄ OVAT NYÖ TYÖPAIKAT, MISSÄ KAUPUNGIN NOUSU? Näyttäkää nuo onnistumiset ja voimme jatkaa samaan malliin ja kehittää kaupunkiamme samaan malliin! MIKSI EILISPÄIVÄN PÄÄTÖKSISTÄ, ELI NIIDEN REALISOITUMISESTA TÄMÄMÄN PÄIVÄN TOTUUDEKSI, EI SAA PULISTA?

  Kuten Euripides sanoo kommentissaan: Lähihistoriasta pitää oppia ja historian tunteva osaa vättää virheiden toestamisen. Juuri siksi meidän täytyy pulista päätöksistä. Voimme oppia ainakin kaksi asiaa: Ensinnäkin sen, ettei jatketa virheellistä valmistelua ja toiseksi sen, että emme enää sokeasti usko virheitä syytävään valmistelukoneistoon.

 Kolmas syy miksi meidän on pakko katsoa menneisyyteen, on yksinkertain ja ikävä: Me maksamme menneisyyden päätöksistä koituvaa laskua, me jopa myymme omaisuuttamme maksaessamme valmistelumme tuottamista virheellisistä päätöksistä! Mielestäni on kohtuullista jo kuntalaista kohtaan pulista siitä, mihin hänen rahansa lurahtivat ja miksi maksamme tuota lurahtamista vielä pitkään!

                                                   TERVETULOA !