Tehtiin Vertekille halli. Paljonko kaupungin verotulot ovat kasvaneet tämän investoinnin seurauksena, entä mikä on väkilukumme kasvu? Taitaa vaikutukset jäädä 250 000€ maksavaan tien pätkään, jottei rekan tarvi peruttaa pariakyymmentä metriä. Maksaja on tietenkin UKILAINEN VERONMAKSAJA! Alustus parin vuoden takaa:
27.09.2009 - 10:23

   Huomisessa valtuuston listalla komeilee ihmeellinen asia. Asia, josta järkeä et löydä. Siinä on jälleen marsittu valtuuston yli vähät välittämättä demokratian säännöistä, puhumattakaan hyvistä tavoista. Vertekin takausideasta saa etsimällä etsiä järjenhiventä tai kuntalaisen etua, vaan ei löydä. Todennäköisempää on törmätä Saharassa jääkarhuun kuin löytää pienintäkään itua hallihullutettelun uusimmasta käänteestä!

    Koko hommahan lähtee ihmeellisestä, kaupunginomistamasta, halliyhtiöstä, joka anoo lainaa 3,2 miljoonaa euroa. Tämä halliyhtiö rakennetaa tilat Vertekille, jonka taasen omistaa Vakka-Suomen Voima. Vertek muutti vain kaksi vuotta sitten nykyisiin, uusiin 2,4 mijoonalla eurolla remonteerattuihin, VSV:n tiloihin. Tilat sijaitsevat keskellä Vertekin ydintoimialuetta ja myös sen työntekijät asuvat nykyisten toimitilojen lähellä! Siksi työntekijät vastustavat siirtoa Ukiin.

     Vertek-hankkeessa toteutuu perinteinen ukilainen elinkeinokuvio: Työpaikkoja siirtyy, vaan asukkaita tai verotuloja ei kaupunkiimme tule. Vertek ei ole tuottanut vuosiin voittoa, joten yhteisöverotuottoa on turha odottaa. Vertekin emoyhtiö VSV puolestaan tuottaa parimiljoonaa vuodessa voittoa, joten siellä olisi luonnollinen takaaja.

     Salaisella valmistellu, Vertekin henkilökunnan tai Ukin valtuuston tietämättä on sanottu irti vuokrasopimuksia ja sovittu rakannusurakoista. Koko touhua voidaan pitää vähintään umpi pimeänä hankkeena, joka nostaa kaupunkimme tähän astiset takaukset yli 35 miljoonaan euroon. Lisäksi hämärän valmistelun seurauksena voidaan heittää hyvästit kaikelle yhteityölle akselilla LAITILA-UUSIKAUPUNKI."