Blogi ei ole tiedotusväline vaan yksittäisen ihmisen/yhteisön tms. nettipäiväkirja. Blogilta ei vaadita vastaavaatoimittajaa saatikka päätoimittajaa, siksi blogi voi olla anonyymikin. Esim. saarnat ja lehdet arkistoidaan. Myös radiolähetykset on taltioitava määräajaksi. Näin täytyy toimia mahdollisten oikeudellisten jatkotoimien vuoksi.

 Blogilta ei edellytetä minkäänlaista tallentamista. Eikä kukaan voi olla täysin varma keitä blogin takana on. Näistä syistä johtuen blogeihin on suhtauduttava äärimmäisellä varauksella. Kyseessä on yhden tahon pyörittämä päiväkirja, johon voi kirjoittaa mitä tahansa. Kenenkään ei ole pakko käydä lukemassa blogeja. Tämäkin blogi oli salasanan takana. Mutta poistin sen, kun johtavat virkamiehetkin alkoivat kysellä salasanaa.

 Meillä on kaksi aktiivisesti toimivaa blogia, joiden poikkeuksena on vapaa kommentointi. Yleensä kommentointi liittyy erikoisblogeihin: leipominen, puutarhanhoito jne. Tuolloin kommenttiosa on kysymyksiä ja kokemuksia varten. Meidän blogit ovat kommenntiensa ansiosta muuttuneet keskustelufoorumeiksi.

 Täkäläiset blogit pyörivät pitkälti tunteita herättävien paikallisten asioiden parisssa, silti kommentimme ovat erittäin asiallisia. Toista oli, kun blogit alkoivat. Itse jouduin raakkaamaan päivittäin useita alatyylisiä kommentteja. Tunnekuohut , kirjoituksen sävy ja sanakäänteet kertovat kommentoijasta ja siitä, mistä hän esim. suivaantuu. Luonnollisesti hyviin tapoihin kuuluu korrekti juttunikkarointi ja valheiden välttäminen, mutta täytyy olla melkoisen ihmeellinen asia ja tosikko ihminen, jos blogistia tai sen kommentoijaa alkaa vetämään oikeuteen.

 Blogilta tai sen pitäjältä ei lain puitteissa vaadita mitään, joten eipä sen kommentoijiltakaan voida vaatia mitään. Blogisti ei siis ole vastuussa kommentoijasta. Tämä on vain keskustelua, ajankulua ja viihdettä. Huomatkaa myös se, että blogeja voidaan muokata jälkikäteen. Kaupunginhallituksellekin esitettiin muokattuja blogijuttuja, mutta sinnehän kaikki sopiva uppoo kuin käpykaartilaisen virtsa nietokseen.

                                     NÄETKÖ LEHDESTÄ TOTUUDEN?: