Soijatehdasuutinen on positiivisuudessaan megaluokan pommi. Rakennusvaiheessa töitä on tarjolla 500:lle. Jo tämä on melkoinen piristysruiske paikalliselle liike-elämälle. On luonnollista, että sitä positiivisempi rakenusvaihe on paikallisesti, mitä enemmän se uusikaupunkilaisia työllistää.

 Tehtaan valmistuessa töitä on tarjolla 150:lle ja ulkopuolisia työpaikkoja on luvattu syntyvän 200. Entä voimalaistos? Mitä se tuo tullessan? Kenties satoja rakentajia ja sata työpaikkaa? Oli miten oli, hankkeen toteutuminen ja työpaikat ovat nyt täysin varmoja. Siinä riittää paikallisesti juhlimista, sillä positiiviset uutiset ovat nykyään harvinaisia mentiinpä mihin maailman kolkkaan tahansa.

 Meidän haasteemme on tehtaan ja työpaikkojen muuttaminen veroeuroiksi. Ensinnäkin pitäisi yrittää lobata, jotta soijayritys muuttaisi kotikunnakseen Uudenkaupungin. Saattaa tuntua hankalasti toteutettavalta yhteisöverojen hamuamisyritykseltä, mutta ainakin  työntekijöistä meidän täytyy saada uusikaupunkilaisia veronmaksajia. Muuten soijatehtaan verotuotot matkaavat muualle.

 Kaupungista on tehtävä houkutteleva. Lapsia, sairaita ja vanhuksia kurittavavien tuhonenkeleiden ja älyttömien rakennelmien suunnitelijoiden luomasta maineesta on päästävä eroon. He ovat jo loanneet kaupunkimme mainetta riittämiin. Kuoliaaksi säästävästä Uudestakaupungista on annettava uusi julkisuuskuva. Maineemme on vihdoinkin kirkastettava ja se tapahtuu parhaiten inhimmilisyyttä, luontoamme ja valoisaa tulevaisuutta korostaen. Valoisaan tulevaisuuden kuvaan ei sovi naurettavat hankkeet tai lasten ja ikäihmisten noteeraaminen vain säästökohteina.

Kaupungillemme on luotava selkeä kehitysstrategia. Kaupungistamme on tehtävä kilpailukykyinen asuinpaikka.Sen sijaan, että säästämme itsemme kuoliaaksi ja sillä karkoitamme entisetkin asukkaat, meidän täytyy investoida palveluihin ja puitteisiin. Kukaan ei muuta ränsistyvään ja kuihtuvaan virkamieskaupunkiin, joten on omasta rohkeudestamme ja luovuudestamme kiinni saammeko soijatehtaan myötä kaupunkimme uuteen nousuun.

                            VOITTAJA VIE KAIKEN LAMAN KESKELLÄKIN!