Kulmakunalta löytyy monta taloutensa kontoon pistänyttä kuntaa ja yksi jonka tie vie jyrkästi alaspäin. Tuon yhden onnettoman tunarikunnan huonoa jamaa peitellään tiedottamisella. Mediamonopolia ja käytetään surutta hyväksi lapsuuskaveria suojeltaessa. Vielä tuossakin valheen kaverimediassa uhotaan kehityksestä, uusista työpaikoista ja eteenpäin menosta, vaikka tilanne on töppökunnassa huolestuttava ja osoittaa juuri em. osalta epäonnistumisia.. Tilanteeen epätoivoisuus on vähän vastaavaa, kuin yrittäisi herättää Elvistä laulamaan.

 Eikä tunarikunnan asema olisi vielä niin toivoton, mutta kun siellä ei myönnetä osaamattomien massiivista osaamattomuuta. Osaamattomuuten ei puututa vaikka kaikki talouden ja kehityksen tunnusluvut kertovat kylmän totuuden: NÄILLÄ EVÄILLÄ EI VOI KOSKAAN ONNISTUA. Einstein on joskus tokaissut: Se joka ongelman on luonut ei pysty sitä koskaan selvittämmään.Tunarikunnan päättäjät eivät mihinkään juutalaisiin einsteineihin usko, vaan jatkavat tyyliin: VAIKKA JUNA MENEE ROTKOON, NIIN EI MUUTA KUIN PÖKKÖÄ PESÄÄN!

 Nyt töppäilykunta haluaa mediamonopolin avustuksella hukuttaa päätöppöilijöiden kardinaalimunaukset kuntaliitoksen alle. Sen sijaan ettei omia asioita vieläkään pistettäisiin kuntoon, koohotetaan kuntaliitoksesta. Kuntallitos puheet töppäreiden taholta käyvät tuttuun öykkäri tyyliin: Me sanellaan, te teette kuten me käsketään. Itseriittoisuudessaan ja sispiirissään töppökunnnan napajehut eivät huomaa faktaa: HEIDÄN ASIAT OVAT NIIN HUONOSTI ETTEI KUKAAN VIIME KÄDESSÄ HALUA LIITOSTA HEIDÄN KANSSAAN!

 Aina tunarikunnalla on joku ehto tai kuvio, joka sulkee jonkin mahdollisen liitoskunnan ulos. Mutta karmein este on tunarikunnantalous, se on niin huonossa kunnossa, että liitoksen myötä koko uuden kunnan talous olisi heikko. Tämä johtuu katastrofikunnan suurudesta naapureihin verrattuna. Suuruudesta seuraa myös toinen mammuttieste kuntaliitokselle tuhokunnan kanssa. Kuntaliitoksen jälkeen ei pistetetä virkoja uushakuun ja ryhdytä etsimään pätevämpiä osaajia. Kuntaliitoksen jälkeen suurimman kunnan jehut ottavat esitysvallan. He ottavat sen sen vaikka kaikki faktat puolustaisivat muita järrkevämpiä vaihtoehtoja!

                          JÄTKÄ PÄRJÄÄ TUURILL, MUTTA ENTÄ KAUPUNKI....?