Kaksi vuotta kyseltiin perusteita sokealle säästämiselle. Koulut lopetettiin, paljosta muusta hyvästä luovuttiin sekä paljon jätettiin tekemättä sokean säästämisen seurauksena. Nyt viimeinkin tiedetään syy säästämiselle. Siihen tarvittiin useampi konsultti ja konsulttityö. Vai heitettiinkö konsulteille 100 000 €(arvio) siksi, että kaikki saivat tietää sen, minkä jotkut tiesivät jo aikaa sitten?

 Jos maanantainen tiedon räväyttäminen olisi tapahtunut vuosi sitten tai peräti kaksi vuotta sitten, painaisivat ongelmat meitä nykyistä vähemmän. Kenen vastuulla onnettomaan tilanteeseen ajauduttiin? En etsi syyllistä heistä, keiden työn  loppujen lopuksi tekivät konsultit. Haluan, että emme päästä samoja tahoja aiheuttamaan samoja virheitä uudelleen.

 Nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen kaupunki ajautui menneiden vuosien aikana. Kaikki tapahtui valtuuston enemmistön päätöksillä. Luonnollisesti tässä oli esittelijälläkin joku rooli, mutta luottamusmiehet eli valtuuston enemmistö uskoi, uskoi, uskoi ja päätti. Sen kuulin, että koojii yritti, entisen valtuuston aikana, puuttua asioiden synkkään etenemiseen, jottei nykyiseen tilanteeseen ajauduttaisi. Mutta valtuuston enemmistö uskoi, uskoi, uskoi ja päätti. Nyt niitetään uskomisten hintaa ja niinpä viikate pakkaa haukkaamaan savea ja kiveä, kun muuta niitettävää ei kasvanut!

  Terveyskeskuksemme vuosia jatkunutta kalleutta, tehottoumuutta seurauksineen ja näitä siunannutta onnetonta johtoa alamme nyt  maksamaan. Moni kuntalainen ja kaupungintyöntekijä saa tuntea tehdyt virheet konkreettisesti! Porukalla hoidamme virheiden ja niiden salailun tuottaman miinuksen kuntoon. Ensimmäinen suunta mihin täytyy puuttua ja vieläpä välittömästi, löytyy terveyskeskuksesta. Yhdessä Laitilan kanssa, olemme samassa veneessä, siksi pitää paneutua myös Aluesairaalaan!

  Muutenkin joudumme "säästämään", mutta älkäämme "säästäkö" itseämme kuoliaaksi. Vaarahan piilee siinä, että "säästövimmassa" kaupunkimme menettää viimeisenkin vetovoimansa. "Säästämisen" ohella oikeista investoinneista muodostuu perusta kaupungin uudelle nousulle. Meidän täytyy rakentaa kaupungistamme nykyaikainen ja viihtyisä hallitun kasvun keskus. Parhaiten tämä onnistuu noteeraamalla lapset ja nuoret. Heidän viihtyvyys ratkaisee asuinpaikan valinnan. Siis viimeinkin investoikaamme rohkeasti, perinteisiin "säästökohteisiime", kouluihin, opiskeluun ja vapaa-ajan mohdollisuuksiin!

  Kun huudetaan yhteistyötä, se pitää aloittaa kuuntelemalla mahdollista yhteistyökumppania eikä naama punaisena huutaen hänelle: TEE KYSELEMÄTTÄ JUURI NÄIN, KUN MINÄ KÄSKEN! MUUTEN OLET YHTEISTYÖKYWYTÖN HÄIRIKKÖ!

                              TEKOJA KAUPUNGINPUOLESTA!

                         NYT RATKAISEE LOPPUTULOS EI TYYLI: