Lopen kunta käytti kouluverkkoselivityksessään samaa konsulttia kuin Uusikaupunki. Täällä konsultin työ on saanut äärimmäisen varautuneen ja joillain tahoilla tyrmistyneen vastaanoton. Tilaisuuksissa ihmetellään lukuja, laskentatapaa, faktojen ja ennusteiden sekottamista jne.

   Lopen kunnassa saman konsultin työ sai kylmän tuomion, jonka perusteluina käytettiin voimakkaimmillaan tuloshakuisuutta koulujen lopettamiseksi. Myös sikäläinen koulutuspuolen korkein virkamies näki oikaistavaa valmistuneessa kouluverkkoselvityksessä. Lopulta Lopen valtuusto tyrmäsi konsultin esittämät toimet eli kouluverkkoon ei puututtu menneenä maanantaina!

  Kuinka meidän uusikaupunkilaisten tulisi suhtautua konsultin selvitykseen em. tietojen jälkeen? Ryhdymmekö entistä sinisilmäisemmiksi ja ilman pienintäkään kritiikkiä hyväksymme, monilla tahoilla, kysenalaistetun konsulttityön? Onko ohjausryhmä ja virkamiehemme ajantasalla asian suhteen? Tarvitsemmeko jatkossa konsulttia jo konsultin valintaan? Kuka on tämän takana ja kenen luottamus menee?  Hyväksyykö valtuustomme kaiken tämän?