Edellisistä alustuksista löydät vanhoja kirjoituksia vuosien varrelta. Ne osoittavat koruttomalla tavalla, missä meillä meni vikaan. Vikaan mentiin monissa isoissa asioissa ja vuosien saatossa puhutaan hukkaan heitetyistä miljoonista euroista. Näitä miljoonia joudumme nyt maksamaan. Kun vaadittua muutosta ei tehty, ollaan onnettomassa tilanteessa. Tässä tilanteessa meidän täytyy ryhtyä ikäviin toimiin, muuten emme saa talouttamme tasapainoon. Jos me emme itse pane asioitamme kuntoon, JOKU MUU TEKEE SEN!

 Maksamme siis luokattoman valmistelun hintaa. Miljoonia on uponnut yltiöpäisiin lupauksiin, jotka eivät koskaan toteutuneet . Niiden päätösten, joiden piti kasvattaa verojamme, mahdollistaa palvelujen kehittäminen ja turvata kaupunkimme nousu, tulikin karmea kulu. Tontonmäet, Janhuan kunnallistekniikka jne. jne., niistä tuli rasite, joita maksamme pitkään tulevaisuuteen. Olisikohan tälle touhulle viimeinkin pistettävä stoppi?

  Kaikkein niljakkaimmalta tuntuu se, että kouluverkon alasajolla tuhosimme kaupungin maaseutualueiden kasvuedellytykset. Kouluverkon supistuksesta luvattiin 600 000€ säästöjä, josta puolet piti sijoittaa opetuksen laadun parantamiseen. Eipä ole näkynyt 300 000€ ja vielä vähemmän on näkynyt 600 000€ säästöjä. Miksi kouluverkkoa piti rajusti supistaa vaikka tiedossa oli selkeästi parempi vaihtoehto, joka olisi tuonut reilun 500 000€ säästöt ja jättänyt pienet koulut henkiin?

 Ikävä kyllä on todettava: Meidän esitysten valmistelu on laadutonta. Se tuottaa ainoastaa surua ja murhetta! Siitäkö valmistelijalle maksetaan, että kaupunkilaiset saavat maksaa yhä enemmän yhä huonommista palveluista ja epävarmasta tulevaisuudesta?

                    VÄHÄN KUIN MEILLÄ, MUTTA KUKA KANTAA VASTUUN?: