Meitähän syytettiin myös ääliömäisistä aloitteista. Seuraavassa esimerkki yhdestä niistä, joka pohjaa kaupungin työntekijöiden yhteydenottoon. Jos joku pystyy tämän aloitteen kääntämään, työpaikka kiusaukseksi, on kyseessä väärinymmärtämisen maailmanennätys!

 

Uudenkaupungin kaupungin kaupunginvaltuusto 27.09.2010

Valtuustoaloite (tryhmä6)


Kaupunkimme henkilökunta elää liian suuren epävarmuuden varassa. Toisaalla heiltä kysellään ideoita, toisaalla ideoista rangaistaan. Lopulta heidät vastoin lupauksia lomautetaan. Kaupungissamme on annettu jopa varoituksia, kun virkamiehet ovat vastanneet myönteisesti luottamusmiesten yhteistyökutsuun.  Eräitä kaupungintyöntekijöitä on esimiehen toimesta
jopa julkisesti häväisty. Onko tämä osaavaa hallintoa? Näinkö ihmiset motivoidaan tekemään töitä kuntalaisille, ketkä maksavat toiminnan kulut ?

Sen sijaan, että kaupungin suorittava henkilökunta joutuu elämään epävarmuudessa, he tarvitsevat tietoa ja rehellistä rohkaisua. He ovat avainasemamassa kaupungin ongelmia ratkaistaessa.

 

Avoimuus, yhteistyö ja toiminta ovat oikeat lääkkeet kaupungin tilan ja myös työntekijöiden työolojen parantamiseksi. On koottava toimikunta, jossa suorittavan tason työntekijät suunnittelevat yhdessä luottamusmiesten kanssa henkilöstömäärän sopeuttamista kuntalaisten tarpeisiin.
Työryhmälle annetaan kuusi kuukautta aikaa selvittää niin eläköitymiset, uudelleenjärjestelyt ja vastaavat asiat. Tavoitteena on avoimuus ja selkeä suunnitelma, johon niin kaupungin työntekijät kuin muutkin kaupunkilaiset pystyvät luottamaan.

Kyseinen työryhmä poistaa osaltaan työntekijöiden epävarmuutta ja lisää henkilöstön motivaatiota niin ideoinnissa kuin töiden suorittamisessa. Työryhmän kautta tieto saadaan kulkemaan paremmin. Tämä on myös kaupunkilaisten etu! Ehdotamme kyseisen työryhmän pikaista perustamista.

Uudessakaupungissa 27.09.2010

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut

 

                                      LYÖ KÄTTÄ, EI ME PELÄTÄ KOSKETUSTA: