Aikoinaan koripallo synnytettiin Uuteenkaupunkiin, jotta kaupunkimme ja autotehdas saisi valtakunnallista näkyvyyttä. Koripallo todettiin nopeimmaksi ja halvimmaksi lajiksi pääsemiseksi Urheiluruutuun. Näin kertovat tuon ajan poliittisetpäättäjät.

   Markkinaraha kuvio tuli esille jo UU:n aikana. Tuolloin seura olisi karahtanut karille ellei kaupunki olisi sitä verovaroilla pelastanut. Markkinaraha jäi sittemmin pysyväksi; joka vuosi se räpsähtää seuran tilille kuin aurinko taivaalle. Otan tarkastuslautakunnasta selville Korihaiden saaman summan suuruuden. Joitain asioita on turha hakea kaupunginhallituksen listoilta, markkina raha on yksi niistä!

  Nykyään koko markkinarahan jakoa voidaan pitää kyseenalaisena, koska esim. Urheiluruudussa tai teksti-tvssä ei edes mainita Uuttakaupunkia seuran nimessä. Korihaiden merkittävin rooli lieneekin viikottaisen ajanvietteen tarjoaminen n. 700 ukilaiselle katsojalle.  

  Määrällisesti Korihailla on huomattavasti vähemmän junioreita kuin esim. UJK:lla, USB:llä tai UPK:lla. Mielestäni seura-avustukset( jakaa Liikunta- ja nuorisolautakunta) täytyisi jakaa tältä pohjalta eli toiminnan laajuuden ja tiheyden perusteella. On hienoa, jos nuorilla on hyvä, säännöllinen harrastus, lajilla ei ole väliä, kunhan harrastus on nuorelle mieleinen!

  Valtuusto on, vuosien varrella, kutistanut seura-avustuksia. Mielestäni urheiluväen tulisi yhdessä ajaa ko. avustusten korottamista, jotta jaettavaa tulisi enemmän. Junioriurheiluun saatsaaminen on satsaamista tulevaisuuteen ja laiminlyönti tulee näkymään, nuorten pahoinvointina, kaduilla ja torilla!

  En ole mikään koripallo-ihminen, mutta en sitä vastustakkaan. On hienoa, jotta Korihait pärjää edes noin hyvin. Urheiluväki pitäisi saada yhteistyöhön, jotta se saisi, myös kaupungilta, jaettavaksi itselleen sen, mikä sille kuuluu. Olisi järkevämpää hommata yhteistyöllä isompi potti rahaa ja vasta sitten riidellä keskenään, miten se jaetaan!