En ole ollut valitsemassa ketään Persujen eduskuntavaaliehdokkaaksi, minulla ei ole minkäänlaista äänivaltaa missään puolueen osastossa piirissä tms. Puheoikeutta olen käyttänyt Rainer Tähtisen puolesta, siinä kaikki. Syy Rainerin tukemiseen ei ole kaveruudessa vaan arvomaailmassa, mitä hän edustaa ja minkä eteen hän tekee merkittävää työtä.

  Olen aikaisemmin tervehtinyt ilolla Lea Myllymäen ehdokkuutta eduskuntavaaliehdokkaaksi. Syy on yksinkertainen, olen jutellut Lean kanssa useasti ja tiedän, mitä hän useimmista asioista ajattelee. Niin Vasemmistoliisossa, Keskustassa, Kristillisissä kuin Kommunisteissä, tunnen henkilön tai henkilöitä, kenen arvoja kunnioitan. Niin ikään Kokoomuksesta löydän henkilöitä, keiden ajatusmaailman hyväksyn; nämä eivät kuulu rähinäremmiryhmään.

  Koko arviointini perustana pidän sitä, mitä tiedän toisen ihmisen edustavan. Valintani suhteen puolue ei ole niin määräävässä asemassa kuin ihminen, sillä meillä on henkilövaalit eikä puoluevaalit, kuten esim. Ruotsissa, jossa äänestetään pitkiä listoja. Odotan mielenkiinnolla, kuinka ehdokkaat tuovat näkemyksensä ja ajatuksensa julki. Kaikilla on aikaa, siksi en tuomitse tai ylistä ketään.

  En usko minun näkemyksen vaikuttavan kenenkään ajatusmailmaan tai kenekään äänestyskäyttäytymiseen. Tiedon toivon olevan kaiken valinnan perusteena. Nyt jokainen ehdokas voi monia kanavia pitkin ajaa itseään esiin, siinä suhteessa maailma on muuttunut oikeaan suuntaan. Enää pelkkä raha tai mediatoimiston taitavuus ei ratkaise läpimenoa. Nyt homma on pitkälti kiinni ehdokkaan viitseliäisyydestä ja siitä onko hänellä mitään kerrottavaa itsestään.

                                      NÄINKÖ SE ON?