Viimeinen vuosi on juustohöyläilty kaikkialta. Umpimähkään on säästetty, mutta kukaan ei ole isommin pohtinut, mistä Uusikaupunki niminen alus falskaa. Viimeinkin aukko löytyy ja jopa miljoonien suuruinen. Meidän sosiali- jaterveyspuoli valskannee miltei tuplaten sen, mitä kaupungin tappio on. Näin tultanee julkistamaan piakoin. Summa on vertailu verrokkikuntiin.

  Kyseessä on katastrofi, sillä joka päivä kaupunkimme em. sektori tuottaa 20 000€ miinusta verrokkikuntiin verrattuna. Siis viikossa siellä lurahtavat kouluverkon vuoden alasajosäästöt. Muistakaamme vielä se, että kouluverkkoamme pyöritettiin alle valtakunnan keskiarvon.

  Nyt on tutkittava, mikä tappiollisella sektorilla tuottaa negatiivisen tuloksen. Onko palvelumme noin paljon parempaa? Hoidammeko jonkun asian päin mäntyä? Oliko juustohöylä säästäminen järkevää? Ajettiinko kouluverkkomme alas hätiköiden?

  Samalla pohdintaan on otettava kaupunginhallituksen kyky valvoa kaupungin toimintoja. Jos tuollainen reikä jää hallitukselta huomaamatta, onko kyseessä sokea kuppikunta, jossa osammattomat tyypit ryystävät kahvia kaverihengessä. Löytyisikö kaupunginhallitukselta viimeinkin itsekritiikkiä oman osaamattomuuden suhteen? Voiko hallituksemme enää nauttia valtuuston luottamusta?

                                      EI PAJON NAURATA!