Israelin esityksestä Suomessa ryhdyttiin tutkimaan arkistoista SS-miesten tekemisiä. Niinpä arkistoihin perehtyen paheksutaan suomalaisten II-maailmansodan aikaisia tekoja. Hienoa, että asioita selvitetään edes nyt, kun ulkovalloista asti komennetaan. Sen sijaan tämän päivän ongelmiin ei riitä paneutumisintoa tahikka kiirettä. Populistiset kansanedustajat käyvät vanhustenkohtelukeskustelua pintatiedolla.

Kotva sitten putkahti esiin uusi vanhusten kaltoin kohtelukeskus. Siellä lienee tehty ennätys sitten nazi-Saksan keskitysleirien - KUUKAUDESSA KUUSI VANHUSTA MATKASI AJASTA IÄISYYTEEN! Tehokkuus piilee uudessa vanhustenkäsittely laitoksessa, sillä kyseinen yksikkö otettiin käyttöön vasta vuoden alussa. Julkisuuteen kalmanyksiköstä kuolemantapauksia puolustellaan vanhusten siirron aiheuttamalla stressillä. Kalmanportaan selitykset alkavat muodostua päivä päivältä kuvottavimmiksi.

Jos vanhukset kohtaavat siirtojen yhteydessä kuolemaan johtavia ongelmia, eikö silloin pitäisi pohtia jo inhimillisyyden nimissä siirtotoiminnan laatua ja niiden mielekkyyttä. Eläintenkuljetuksille löytyvät selkeät pykälät, mutta vanhusten kohtelun osalta näyttää ettei niitä ole tai niistä ei välitetä vähääkään. Jos jossain vanhustenhoitoyksikössä kuolee yli kymmenprosenttia asukkaista kuukaudessa, pitäisi hälytyskellojen soida päättäjien taholla ja lopettaa puheet desimaaleista sekä lopettaa nokittelu sen tiimoilta.

Tuntuu lähellä kuvottavalta, kun miljoonia vuodessa tienaavat vanhuspalvelufirmojen pomot valittavat työntekijöiden rekrytoinnin vaikeutta. Tarjoaisivat inhimillisiä työoloja ja kunnon palkkoja, niin varmasti työväkeä löytyisi ja se myös pysyisi töissään. Kuinkahan paljon vanhuspalveluita parannettaisiin jo esim. yhden pääjohtajan yli viidenmiljoonan euron vuosituloilla?

Meidän ei käy syyttäminen yhtiöitä, jotka synnytettiin tekemään omistajilleen rutkasti rahaa. Yritykset käyttävät yhteiskunnalta saamansa mahdollisuudet maksimaalisesti hyödyksi ja omistajille jaettavaksi voitoksi. Eivät yritykset maksa turhasta miljoona palkkioita omistajilleen. Jos maamme lait vaatisivat laadukasta hoitoa ja sen laiminlyöjille sanktiot olisivat kovia, vanhuspalveluidemme laatu olisi taattu. Perimmäinen syy vanhuspalveluiden laatuun löytyy lainlaatijoistamme eli eduskunnasta, jonka toimien seurauksena voinemme todeta: ATTENDO 007 - OIKEUS TAPPAA!

Ikäihmisten, sairaiden ja vammaisten kaltoin kohtelu on puhuttanut kansaa jo vuosia, mutta päättäjät noteerasivat asian vasta nyt vaalien alla. Herääkin epäilys: Onko Suomessa tarkoituksellisesti luotu eläkevarojen riittämiseksi plus huoltosuhteen vinoutuman oikaisemiksi tuhoamisleiriverkosto, joiden pyörittäjien epäinhimillisen toiminnan tunnonvaivat korvataan rahalla? Ajauduttiinko nykyiseen nazi-Saksa tyyliseen epäinhimilliseen ja moraalittomaan ihmisten kohteluun tarkoituksellisesti vai onko kyse päättäjien hölmöydestä? -Olipa vaihtoehto kumpi vaan, niin ehkäpä meidän tulisi II-maailmansodan sijaan puuttua tämän päivän SS-mieten eli Sipilän ja Soinin joukkojen puuhiin!