Kouluverkkomme on, laajudestaan huolimatta, toiminut edullisemmin kuin valtakunnan keskiarvo. On siis täysin väärin kohdistaa sinne justohöylää, sillä ainoastaan rangaistaan alan tekijöitä ja kuinka tämä vaikuttaa heidän motivaatioonsa jatkosssa?

  Mihin kaupungihallitus tai sitä ohjailevat tahot pyrkivät? He haluavat jakaa koulutuslautakunnan kuppikuntiin ja näin hajoittamalla hallita. Koulutuslautakunnassa on heitä, ketkä eivät suvaitse Seikowin lopettamista - on heitä, ketkä haluovat säilyttää lukion Kalannissa ja löytyy myös heitä, ketkä eivät halua lakkauttaa kyläkouluja. Nyt nämä tahot ovat yhdessä rintamassa tukemassa toisiaan!

  Jos lautakunta saadaan hyväksymään 220 000€:n leikkaus, joudutaan johonkin mainituista kohteista puuttumaa. Näin edellämainitut kuppikunnat aloittavat keskinäisen pudotuspelin ja jossain lapset saavat kärsiä menettämällä koulunsa. Juuri tähän hallitus ja/tai sen taustapirut tähtäävät!

  Jos lautakunta yksimielisesti päättää ettei sivityspalvelusektorilla voida enää tehdä säästöjä, on siihen päätökseen hallituksen paha lähteä sorkkimaan. Niinpä tältä osalta, kuten muutenkin ns. säästöissä, päätösvalta jää valtuustolle. Lautakunnan jäsenillä on nyt valinnan paikka ovatko he lasten vai kaupunginhallituksen asialla! Henkilökohtaisesti en tule hyväksymään juustohöylää, enkä usko jääväni yksin!