Koulutuslautakunta ei alistunut hallituksen esittämään järkyttävään juustohöylä-leikkaukseen.  Lautakunta synnytti Veli-Matti Virtasen kesk. kannatamana, ilman väittelyä, yksimielisen päätöksen. Päätöstä helpotti huomattavasti myös se, että lautakunnasta vierailleista kolmesta hallituksen jäsenestä kaksi( Johanna Ruoranen SDP aikaisemmassa kokouksessa ja nyt Rainer Tähtinen PS) ilomittivat selkeästi vastustavansa hallituksen ,kouluihin kaavailemia, leikkauksia.

  Lautakunnassa todettiin koulujen olleen säästönkohteena jo aikasemmin eli silloin kuin muualla maailmassa elettiin nousukautta.  Lisäksi kouluverkkoamme pyöritetään kuluilla alle valtakunnan keskiarvon. Lautakunnan yksimielinen päätös oli selkeä osoitus lasten puolesta, heistä ei haluta tehdä Uudenkaupungin katastrofaalisesti epäonnistuneen kaava- ja elinkeinopolitiikan maksajia!

  Lautakunnan kokous osittaa taas kerran kaupunginhallituksen nokkamiehen ja hänen taustavaikuttajien vallan kuihtumisen. Kuinka kauan kaupungilla voi olla hallitus, jonka ohjeilla ei ole merkitystä?