Lupasin taannoin sähköpostikestelua ja tässä saatte sitä hiukan lisää. Alkutervehdyksen olen ottanut pois:

"Kuten varmaan tiedät Rainer ja Java ovat perussuomalaisia, mutta eivät koskaan ole päässeet paikallisyhdistyksen jäseniksi tietääkseni. Mielestäni silloin heidän kanssaan olemme henkilökohtaisesti asian sopineet ja heidän on se silloin hyväksyttävä sopimusmuutos. Kuten varmaan tiedät Kepu teki viime torstaina yksimielisen päätöksen pitäytymisestä sovitussa paikkajaossa ja sopimuksessa. Sopija osapuolina ovat puolueet eivät paikallisjärjestöt, eikö?
Nyt minusta tämä näyttää siltä että kokoomuksella tai ainakin Heikillä on tarve poistaa Rainer hallituksen pöydän ääreltä, eikö? Ensinnäkään ei ole oikein että menemme toisten sopimusosapuolten alueille.
Varmaan tiedät että Heikin toimintaan ollaan monella tavalla tyytymättömiä myös kokoomuksessa. Mutta emme siihen halua puolueena puuttua keskinäisestä sopimuksesta johtuen vaikka aihetta mielestäni on.
Jos teidän mielestä Veijo on vahvempi tekijä hallituksessa ratkomaan kaupungin todella vaikeita ongelmia kuin Rainer, et varmaan itsekään siihen usko.
Rainer on kaupungin ääniharava ja uskaltaa ottaa vaikeita asioita esille hallituksessa ja samoin perehtyy niihin huolella. Veijo ei ole käyttänyt juuri yhtään puheenvuoroa hallituksessa valtuuston varapuheenjohtajan ominaisuudessa. Myöskin niissä hallituksen kokouksissa, joissa olen ollut mukana Rainer on ollut enemmän oikeiston kanssa samaa mieltä kuin esimerkiksi teidän naisedustajat. Eivätkä meidänkään edustajat aina ole olleet suoraviivaisia, kuten en varmaan itsekkään. Myöskin hän ilmoittaa ryhmäkokouksessa aina etukäteen jos aikoo poiketa oikeistoryhmän kannasta.
Toivon että pitäydytte sopimuksessa kaikilta osin. Meidän on saatava parhaat mahdolliset voimat kaupungin päättäviin elimiin, joilla on uskallusta ja tahtoa saada todellisia muutoksia aikaan.
Näitä sitten ratkomme viimeistään huomenna.
Yhteistyöterveisin XXXXX"