Kun kaupunkia johdetaan huonosti, on sen pohjalla huono valmistelu, jota yritetään viedä uholla ja manipuloinnilla läpi. Tämän koruttomuuden osoitti maanantain valtuusto. Toivoon ja uskoon perustuva löpsö päätöksenteko menee valtuustossa läpi. Valtuusto hyväksyy sen, etteivät virkamiehet välitä tuon taivaallista valtuuston päätöksistä. Johtavien luottamusmiesten uhon saattelemana olemme Juha Aaltosen toteaman faktan edessä: "Taas elokuussa saamme syytä lisää rahaa sosiaali/terveyssektorillemme! " Eikä ole Juhaa epäileminen, sillä tästähän on tullut jo tapa.

 Valtuustossa äänestettiin kaavasta ja sen seurauksena tapahtuvasta parinsadan metrin tien rakentamisesta. Tämä 250 000€ kaupungin rahoja nielevän tien pätkän ansiosta ei rekkojen tarvitse peruuttaa pariakymmentä metriä. Tämä 250 000€ siunaus meni heittämällä läpi. Ainoastaan Rake piti asian tiimoilta perusteltua pärinää. Mutta enemmistö siunasi tien pätkän, kuten on siunannut miljoonan katulamput satojentuhansien kunnallistekniikat, tontonmäet, hallilainat jne. jne.. Kun näihin päätöksiin upotettiin kansan rahoja, ei kukaan puhunut ihmisistä saatikka peruspalveluista tai PERUSPALVELUJEN ROHKEASTA PUOLUSTAMISESTA!

 Mutta auta armias, kun vaaditaan sosiaali/terveyspuolemme kuntoon saattamista, silloin alkaa ruikutus ihmisistä. Jos meidän ko. toiminta sektorimme toimii yli  miljoonan miinuksella ja aiheuttaa aluesairaalan kautta toisen miljoonan miinuksen verrokkikuntiin nähden, eikö asiat voida laittaa kuntoon myös kulujen osalta. Ei pidä mennä mittamaan köyhiltä kymppiä tai 8,70€, jotta tehoton toiminta voisi jatkua. Kun kaikki vielä tietävät, mistä ylitykset johtuvat, on kyse lähennä viitsimisestä tai osaamisesta.

 Oikeilla toimilla oikenisi ongelmasektorimme talous muutamassa vuodessa. Siirtymävaiheen yli voitaisiin mennä siirtämällä vähemmän välttämättömiä investointeja ja joutavia koohotus-hankkeita. Kunnan lakisääteisiin eikä tärkeimpiin perupalveluihin ei voida lukea rekka-autojen peruutusmatkan minimointia. Miksei tätä rahaa voitu maanantaina siirtää...??? Meillä on paha, hyvin paha, ettenkö sanoisi ratkaisevan kallis johtajuuspongelma!

                                            LOPPUELÄMÄ: