Käväisin poliisin juttusilla. Pohitullin "rehtori" on tehnyt tehnyt tutkintapyynnön kunniansa loukkauksesta, johon olen valtuustoaloitteessani syyllistynyt. Asia koskee "rehtorin" sanomisia koulutuslautakunnankokouksessa eli tuo homejuttu. Selitin poliisille asiani ja jätin sinne asiaan liittyviä argumentteja. Ei mikään ihmeellinen tapahtuma, mutta jokseenkin hauska.

  Kalannin rehtorin tekemästä kunnianloukkauksesta poliisi ei tiennyt mitään. Joskin Turun Sanomien toimittaja oli vahvistanut asian poliisilta, joka myönsi jutun olevan vireillä. Sinänsä mielenkiintoista, että saan tällaiset asiat tietoon lehdistöltä. Joskin olivathan ne lurahtaneet liitteeksi torstaina tehdyn aloitteen käsittelyyn maanantaisessa hallituksessa . Oliko ne tilattu hallituksen kokoukseen? Entäpä, jos kaikki 16 000 kaupunkilaista haluaisivat jotain kaupunginhallitukseen yhden arkipäivän varoitusajalla, onnistuisiko? Lisääntyykö kaverin jeesaus haju entisestään?

  Tämä ei ole tiedotusväline, joten annetaan Turun Sanomien toimittajan avata käymämme keskustelu. Kun annoin juttua Turun Sanomille, pyysi, samassa kiinteistössä majaansa pitävä, paikallislehti kommenttia ko. asiaan. Vastasin näin:"Koska olette kaksi vuotta kertoneet, mitä ajattelen ja mitkä ovat tarkoitusperäni kysymättä minulta mitään, jatketaan samalla linjalla!" Näin ilmaisin asian ja lupasin kommenttini julkaistavan näillä sanoin.

  Suomen laki tarjoaa jokaiselle kansalaiselle oikeuden puolustaa kunniaansa ja kaksi yhteiskunnan jäsentä on käyttänyt tätä oikeutta. Herkille ja puolustuskyvyttömille täytyy turvata puolustusmahdollisuudet vahvoja ja viekkaita vastaan. Voihan asian takaa löytyä myös yksinkertaisuus, itserakkaus, sosiaalinen avuttomuus, kykyihin nähden suunnaton vallanhimo, rääpälemäisyys tai kaikkien näiden tai osan yhdistelmä. Pohjanmaalla sanotaan: Niitä varten on poliisi ja oikeuslaitos, jotka eivät muuten pärjää muiden kanssa!

  Jokunen asia minua hämmästyttää asioiden etenemisessä. Miksi asiaa ei hallituksessa kysytty ko. koulutuslautakunnassa istuneelta hallituksen jäseneltä vaan tilattiin "rehtorin" lausunto? Kuinka päättyi viimeinen valtuuston kokous ja mitä ei pitänyt esitellä hallituksessa? Walehteliko joku taas kerran?

  Parasta asiassa olisi ehdottomasti se, että päästäisiin oikeuteen asti. Tuolloin ei enää äänesteltäisi väärää oikeaksi, kuten esim. keväällä. Kaikkien olisi pakko puhua valan velvoittamana totta. Väärästä valastahan heilahtaa aina häkki. Totuuden myötä tulisi viimeinkin selvyys monille niin ihmeellisille asioille. Saisimme pöydän putsattua kaikelta kuvottavalta niljakkuudelta. Voisimme avoimesti hakea virkoihin parhaan saatavilla olevan. Saisimme kenties selville senkin, onko kaupungissamme toiminut valerehtori?

  Itselleni tämä asia on hieno, uusi kokemus. Ainoa mikä siinä sapettaa, on ajankohta. Jouluna mieluimmin keskittyisi johonkin muuhun kuin tällaiseen. Otetaan Joulun sanoma huomioon ja retostellaan sen mukaisesti!

Kiitokset ja Hyvää Joulua kaikille!