Sähkön siirtämisestä voisi luopua kokonaan. Sähköverkon kunnossapitoon uppoa hirvittävästi rahaa, energian hävikki huitelee korkealla ja vaaratilateita putkahtelee alvariinsa. Tänään könysin munia myöten suolla ja ehdin pohtia kaikenmoista. Päällimmäiseksi ajatuksiini työntyisähköverkon korvaaminen turvallisemmalla, taloudellisemmalla ja helppohoitoisemmalla vaihtoehdolla.

   Aikoinaan armeijassa kirottiin erilaisia härveleitä, joista yksikään ei käynnistynyt kovassa pakkasessa. Länsivehkeiden akut eivät kyenneet starttaamaan huuruisia koneita. Neuvostotuotteesta löytyi toinen vaihtoehto. Armottoman kolinan, ryskeen ja jyskeen jälkeen kone pakkui ja hyppi omillaan pöllyttäen valtavaa dieselonkaa valkeiden nietosten verhoksi! Jopa metsän eläimet saapuivat katsomaan äänekästä näkymää, jonka sai aikaan hirvittävän kokoinen paineilmasäiliö!

   Miksemme korvaisi sähköverkkoa laajalla paineilmaputkistolla? Kerran maahan upotettu ja betoniin valettu putkisto olisi lähes ikuinen, ei sähköiskuja, ei myskyn aiheuttamia energiakatkoksia eikä energiahävikkiä, kuten perinteisissä sähköjohdoissa. Sama paine kaikkialla. Kerran rakennettu verkko pelittäisi varmasti ja sen laajentaminen onnistuisi kivasti. Talo vain kytkettäisiin valtakunnan paineilmaverkkoon ja turvallinen ilma pyörittäisi toimintoja!

   Saapuisit perjantaina töistä, suhauttaisit venttiilistä hieman lisää paineilmaa ja sauna lämpiäisi! Niin yksinkertaista ja turvallista olisi toiminta uudella vaihtoehdolla. Generaattori sijaitsisi talossa, kuten öljypoltin tms. ja sitä paineilma pyörittäisi. Jos lämpö nousisi tai jotain oputoa sattuisi, sulkeutuisi venttiili automaattisesti. Eikö olekkin erittäin nerokasta ja turvallista?

   Entäpä mistä paine? Tuulimoottoreista, aallokosta ja syysmyrskyistä saisimme pumpattua ilmaa rannikon valtaviin paineilmasäiliöihin. Kesällä puolestaan aurinko porottaisi luoden  painetta. Talvella homman hoitaisi hangen ja jään paine sekä materiaaleissa tapahtuvat lämpötilan muutoksen aiheuttamat kutistumiset ja laajentumiset. Siinä oli se keksintö, joten insinöörit toteuttamaan! Hopi hopi ja maailma pelastuu!